Kínai zöldségtál

Nyomtatás

altHOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

2 ek szezámolaj
2 darab csíkra vágott sárgarépa
15 dkg egész bébikukorica
1 csíkra vágott piros kalifornia paprika
1 csíkra vágott zöld kalifornia paprika
15 dkg kb. 2,5 cm hosszú darabokra
vágott zsenge cukorborsó
6 hosszában félbe, majd
hosszú csíkra vágott újhagyma
15 dkg babcsíra
20 dkg konzervananász

a mártáshoz:
2 kk kukoricakeményítő
2 ek sötét szójaszósz
2 ek finom barna cukor
só és őrölt fekete bors
1,2 dl ananászlé


Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 10 perc



ELKÉSZÍTÉS

altaltForrósítsuk fel a wokot vagy egy nagyobb méretű serpenyőt. Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a sárgarépát és a kukoricát. A zöldségeket folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig pirítsuk.

Adjuk hozzá a paprikát, a cukorborsót és az újhagymát. altNagy lángon kevergessük 3 percig. Szórjuk bele a babcsírát és az ananász, majd kevergessük újabb 1 percig.

A kukoricakeményítőt keverjük el egy kevés ananászlével, majd adjuk hozzá a mártáshoz besűrűsödik és forrni kezd. Előmelegített tálon szolgáljuk fel.

 

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca 1. Tel.:57/412-04

 


Hír megosztása