Zöldséges krusztád

Nyomtatás

 altHOZZÁVALÓK 6 SZEMÉLYRE

1 darab kerek, kb. 25-30 cm átmérőjű krusztád
olaj a kenéshez
10 dkg bébi csemegekukorica
10 dkg zöld hüvelyű bab
10 dkg sárga hüvelyű bab
10 dkg sárgarépa
1-1 darab piros, sárga, zöld
kalifornia paprika

1/2 fej apróra vágott vöröshagyma
3 ek fehérborecet
3 ek zöldségalaplé
2 ek szójaszósz
15 dkg vaj

Előkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 40 percELKÉSZÍTÉS

altMelegítsük elő a sütőt 220 C-ra. A krusztád tetejét vágjuk le úgy. hogy az alsó része körülbelül 7,5 cm mély maradjon. A közepét vájjuk ki, a fala körülbelül 2 cm vastag maradjon.

A tésztát tegyük egy tepsire és süssük 50 percig. Kívül-belül kenjük meg olajjal, majd fordítsuk fejjellefelé és az alját is bőven kenjük meg. Tegyük vissza a sütőbe további 10 percre. Ismét kenjük át olajjal, majd további 5-10 perc alatt süssük ropogósra.

altVágjuk fel a zöldségeket, úgy, hogy megközelítőleg ugyanakkora méretű legyen, mint a kukoricacsövek. A sárga és a zöld hüvelyű babot pucoljuk meg, majd a sárgarépát és a paprikákat vágjuk hosszú csíkokra. A zöldségeket forraljuk 5 percig, azután csepegtessük le.

A hagymát, a fehérborecetet és az alaplevet magas lángon forraljuk addig, amíg kb. 1 evőkanálnyi folyadék marad az edény alján. Szűrjük le és öntsük vissza a serpenyőbe. Öntsük hozzá a szójaszószt.

altMérsékelt lángon, folyamatos kevergetés mellett, darabonként adjuk hozzá a vajat. Addig keverjük, míg a vaj teljesen elolvad, a mártás pedig dús és sima lesz.

A főtt zöldségeket öntsük a mártásba és melegítsük fel, majd egy szűrőkanállal szedjük ki és tegyük át a kivájt krusztád közepébe. A zöldségekkel megtöltött krusztádot vágjuk cikkelyekre, a maradék mártást pedig mártásostálban szolgáljuk fel hozzá.

 

A rovatot a Steak House Étterem támogatta
Jászberény, Serház utca1. Tel.: altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt57/412-04


Hír megosztása