Taekwon-do: elkezdődött a versenyszezon

2018-03-07 12:10:35

 

 

Az év végi övvizsgákat követően januártól újult erővel készültek a JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály sportolói az idei tavaszi versenyszezonra, melyet február 25-én Pozsonyban kezdtek, majd egy héttel később Szabadkán bizonyították felkészültségüket.
 
Az idei évet kickbox versennyel kezdték a jászberényiek, hiszen a közel két éve tartó együttműködésnek köszönhetően Tűzkő Olivér és Száraz Gergő a csepeli Halker Király Team Kikcbox Akadémia színeiben vett részt a február 25-én Pozsonyban megrendezett WAKO Slovak Openen. Mindketten light contact és kick light versenyszámokban gyűjtötték az értékes ranglista pontokat, melyekkel kvalifikálhatják magukat a magyar válogatott keretbe. Gergő mindkét kategóriában a döntőbe jutásért küzdött, ahol a későbbi kategória-győztestől kapott ki, így az értékes tapasztalatokon túl két bronzéremmel gazdagadott. Olivér viszont mindkét versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott.
 
             
A következő héten versenyzőink Szabadkára utaztak, ahol idén rendezték a 13. Serbia Opent, melyen 12 országból (Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Románia, Ukrajna, Bulgária, Macedónia, Magyarország és Szerbia) több mint 400 sportoló vett részt. A magyar csapatot 8 gödöllői, valamint 5 jászberényi karatéka alkotta. A mieink formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban indultak, s összesen 7 érmet (3 arany és 4 bronz) szereztek az igen rangos nemzetközi bajnokságon.
 
 
Formagyakorlat:
 
 
Serdülő piros öv: 3. Klein Gergő
 
 
Ifjúsági 1. korosztály sárga öv: 1. Filep Márk
 
 
Ifjúsági 2. korosztály sárga öv: 1. Balajti Ádám
 
 
Felnőtt zöld öv: 1. Bábosik Boglárka
 

Küzdelem 
 
 
Felnőtt -57 kg: 3. Bábosik Boglárka
 
 
Ifjúsági 2. korosztály -57 kg: 3. Balajti Ádám
 
 
Serdülő -45 kg: 3. Klein Gergő
 
 
A sikeres versenyzőknek és felkészítőiknek olvasóink nevébe is gratulálunk!
 
 
A JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztály sportolói számára a következő megmérettetés március 25-én, a Kick-box Diákbajnokság lesz.
 

Hír megosztása