Minifutball VB: Tajti Bence (Jászapáti) góljával 8 között a magyar válogatott!

2017-10-13 09:09:06

 

 


Úgy tűnik, hogy van még a futballnak olyan szakága, ahol mi magyarok is ott vagyunk a világelitben. Igaz, itt nem milliókat kereső játékosok alkotják a magyar válogatottat. A Minifutball Világbajnokságon a líbiaiak ellen drámai végjáték után nyert csapatunk és már a legjobb 8 között van.
(Fotó: Facebook/Minifutball Szövetség)


A Minifutball Világbajnokságon a csoporkör első fordulójában még 3-1-re kikapott a magyar válogatott Mexikótól, majd a folytatásban Chille 1-1-et ért el, s végül Irak ellen 6-0-ra győzött. Ez pedig azt jelentette, hogy a csapat a mexikóiak mögött a második helyen jutott a legjobb 16 közé. Ott a líbiai csapat várt a mieinkre. A nyolcaddöntőbe mi szereztünk vezetést, majd az ellenfél fordított, de a rendes játékidő hosszabbításában a mieinknek sikerült az egyenlítés. A hosszabbításban egy nem mindennapi góllal sikerült a mieinknek kiharcolni a továbbjutást.


Együttesünk kapusa, Tajti Bence – aki régiónkat képviseli, hiszen jászapáti fiatalember – főszerepet játszott a továbbjutásban. Mégpedig nem akármilyen módon, hiszen remek védései mellett a győztes gólt is ő szerezte! A hosszabbításban egyszer már próbálkozott a félpályáról kapra lőni, ám az nem sikerült. Ez azonban nem szegte kedvét kapusunknak, s amikor már mindenki a szétlövést várta, ismét próbálkozott. Lövése a líbiai kapu jobb alsó sarkába vágódott és a hálótartó vasról pattant a mezőnybe. A líbiaiak ugyan kapufát reklamáltak, ám a játékvezető – a televíziós lassítás bizonyította -, helyesen gólt ítélt. Ezzel pedig válogatottunk a legjobb nyolc közé került, a négy közé jutásért a brazilokat búcsúztató csehekkel mérkőzik majd.


A csapatnak és Tajti Bencének olvasóink nevében is gratulálunk és további sikeres folytatást kívánunk.


Szántai Tibor


Hír megosztása