Asztalitenisz Eb: nyolc között a magyar női válogatott

2017-09-14 16:16:02A magyar női válogatott bejutott a legjobb nyolc közé (a fotón Póta Georgina) az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Luxembourgban, miután a csoportszakasz csütörtöki utolsó fordulójában 3-0-ra legyőzte a svéd együttest.

   
Az élvonalban szereplő, Bátorfi Zoltán irányította gárda - amelyben ezúttal már ismét asztalhoz állhatott a szerdán kisebb megfázással küzdő Póta Georgina - úgy verte meg 3-0-ra a skandináv riválist, hogy mindhárom meccs öt játszmában dőlt el.
   

Az elsőben Póta már 2-0-ra is vezetett párostársa, Matilda Ekholm ellen, aki azonban egyenlíteni tudott, s a döntő szett is csak szoros csatában dőlt el a magyar játékos javára.
   

Az igazi bravúrt aztán Madarász Dóra mutatta be a második összecsapáson azzal, hogy 0-2-ről fordítva megverte a 2013-as egyéni Európa-bajnok Li Fent. A két pingpongost közel ötven hely választja el egymástól a világranglistán, a kínai származású svéd az 53., Madarász pedig a 100. a nemzetközi szövetség rangsorában.
   

A harmadik mérkőzésen Pergel Szandra is megküzdött Linda Bergströmmel, de végül neki is sikerült győznie, s ezzel a magyar válogatott nyerte a ki-ki meccset.
   

Két kör után mindkét csapat egy-egy győzelemmel állt, így a tét az volt, hogy melyik szerzi meg a címvédő németek mögött a második továbbjutó helyet.
   

A női bajnoki divízióban a csoportokból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe, a harmadikak és negyedikek pedig a 9-16. helyért játszhatnak a folytatásban.
   

A magyarok következő ellenfele egyelőre nem ismert.
   
   

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
   

nők, bajnoki divízióA-csoport - 3. forduló


Magyarország - Svédország 3-0


Póta Georgina-Matilda Ekholm 3-2 (9, 16, - 10, -8, 10)


Madarász Dóra-Li Fen 3-2 (-7, -4, 9, 6, 10)


Pergel Szandra-Linda Bergström 3-2 (-9, 8, 9, -11, 9)

   
A csoport másik mérkőzésén:


Németország - Horvátország 3-1

   
A csoport végeredménye: 1. Németország 6 pont, 2. Magyarország 5, 3. Svédország 4, 4. Horvátország 3
   

(Forrás: MTI)


Hír megosztása