Menu

A képző századik tanéve kezdődött el

2017-09-12 14:01:20

 

Az Eszterházy Károly Egyetem jászberényi kampuszán ünnepi szenátusi üléssel kezdődött el a tanítóképzés 100. tanéve. A történelem ugyanis azt hozta, hogy Jászberényben 1917 őszén nyílt meg a képző, így már el is telt a patinás intézmény első 100 esztendeje. Az idei évnyitó a jeles ünnephez, s az egyetemi ranghoz méltó ceremónia mellett kezdődött. Az egyetem vezetői mellett dr. Pajkóné dr. Tari Ilona és dr. Bujdosó Zsolt rektor-helyettesek mellett Kállai Mária kormánymegbízott, Pócs János országgyűlési képviselő és Szabó Tamás polgármester is részt vett az ünnepi eseményen.


Varró Bernadett főigazgató a 100. évnyitón kifejtette, hogy a térség meghatározó szellemi központja volt mindig a jászberényi képző, mely a tradícióit is büszkén őrzi és viszi tovább. Az 2017-18-as tanévben a 100. évforduló méltó megünneplésére is készülnek. A jászberényi tanítóképzés hagyományait folytatva most a tanító szak mellett csecsemő és kisgyermek-nevelő, szociális munka, óvodapedagógus szakok indultak. Új névvel közösségszervezőket is képeznek, amit régen népművelés szaknak neveztek. Az igen népszerű informatikus-könyvtáros képzés is folytatódik nappali és levelező tagozaton egyaránt a jászberényi kampuszon.

 

alt




Jászberényben szeptemberben 128 diák kezdhette el felsőfokú tanulmányait. A főigazgató asszony kiemelte, hogy a tradíciók megőrzése változatlanul fontos a jászberényi intézményben. A szakma alapjainak átadása során arra törekednek, hogy a hallgatók kezébe iránytűt adjanak későbbi hivatásukhoz. A fiatalok számára Jászberény számos sportolási, szórakozási, kulturális lehetőséget is nyújt, hogy a hallgatók emlékezetes és gazdag éveket tölthessenek itt pályakezdésük előtt.

 

alt




A gólyákat Pócs János is köszöntötte, s azt fogalmazta meg, hogy itt  fontos útmutatót kaphatnak a hallgatók, s ez nem kevés támaszt jelent majd a pályájuk során.  A jászberényi kar általános iskolájának diákjai kedves műsorral köszöntötték a fiatalokat. Réz Lóránt zongoraművész, a kar tanára zongorajátékával színesítette az ünnepséget. Szabó Tamás polgármester pedig a város jelképes polgáraivá fogadta az első évfolyamos hallgatókat a város kulcsának átadásával. A kampusz jelenlegi hallgatói nevében Kriegel Zsófia köszöntötte az elsőéveseket. A Szózat és az egyetemi himnusz elhangzása és az egyetem, valamint a kar és Jászberény zászlainak ünnepi kivonulása zárta a magasztos ünnepséget.


Kiss Erika
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít