Menu

CsángÁllás – új lehetőségek a folklór fesztivál keretében

2017-08-14 09:09:14

 

Minden fesztivál más, még ha a XXVII. alkalommal is rendezik meg. A jászberényi Csángó Fesztiválra is igaz ez, mert a sok év alatt olyan profi szervező csapat alakult ki körülötte, mely képes erre. Az idei újdonságokat is imádta a közönség. Pedig nem mindenki keresett éppen állást, mégis betért a Déryné Rendezvényházba, ahol CsángÁllás címmel állásbörzén várták az érdeklődőket.


A Jászságban és Jászberényben is elfogyott a hadra-fogható munkaerő. Már Kárpátaljáról is érkeznek munkavállalók, s helybeli cégek nagyerővel keresik a dolgozókat, hogy feladataikat teljesíthessék a megrendelőik számára. Ez a helyzet adta az ötletet, hogy állásbörzét is rendezzenek a fesztivál ideje alatt. Dudás Dóra szervező elmondta, hogy a jászsági és dél-pesti járási munkaügyi hivatalait is bevonták ebbe az első börzébe, de egy gyöngyösi cég is eljött.


Szabó Tamás polgármester szerint a fesztivál, de a város más rendezvényeinek is aktív támogatói a helyi cégek. Így az állásbörzével számukra is lehetőséget, segítséget akartak adni a munkaerő keresésében.


-    A városban a kultúra és a gazdaság ezer szállal kötődik egymáshoz. Jászberénynek érdeke, hogy az itt működő cégeknek segítséget adjon. Ezt sokféle formában teheti a város. Most ezzel az állásbörzével is a munkaerő-helyzet terén kívánunk lehetőséget biztosítani a cégeknek. A gazdasági szereplők és a város közönsége egymásra találása fontos az év minden napján. A Csángó Fesztivál napjaiban is, de szeptemberben, a közelgő Jász Expo ideje alatt is. Ugyanakkor az is fontos, hogy az álláskeresők számára minden lehetőséget megadjunk a helyben való boldoguláshoz – fejtette ki a polgármester.

 

alt




A főtéri forgatagból a Déryné Rendezvényház hűvösébe jó volt betérni, akár csak érdeklődni is. Kilenc cég asztala elé járulhatott az érdeklődő, s kaphatott bőséges információt, hogy milyen állást kínálnak, milyen feltételek mellett. A B Braun, a Jászplasztik, a Carrier, a Fortaco, a Scintilla, a Téba Tüzép, a Metálplaszt, a Mr. Work és a Gerőcs Kerámia igazán sokféle ajánlatott nyújtott. A kínálatok között pedig nem csupán betanított munka szerepelt több cégnél, hanem kvalifikáltabb szakmunkákra is kerestek dolgozókat.


Szabó Tamás az újságírók előtt kifejtette, hogy elsősorban a Jászságban élők számára szólnak a kínálatok. Ám a határon túliak érdeklődését is örömmel várják. Mert azért Csángóföldről ritkán csángál el erre egy-egy munkavállaló, de nem elképzelhetetlen ez sem. Az viszont tény, hogy a munkaerő vándorol Európában. Sok esetben itt betanul, majd megy tovább nyugati országok felé. A városvezetés számára viszont fontos szempont, hogy a helybeli cégek – melyek itt adóznak – megfelelő és kellő számú munkaerőt tudjanak foglalkoztatni. Ezért szervezték meg első alkalommal a nagy látogatottságnak örvendő fesztivál ideje alatt az állásbörzét is.


A Déryné Rendezvényház hűvösébe bizony sokan ellátogattak. Volt érdeklődő, beszélgetések zajlottak a cégek asztalainál, fogytak a prospektusok, történtek regisztrációk. Az eredményt pedig majd pár nap, hét múlva lehet megtudni.

Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít