Vizes Vb: Hosszú a 20 vegyes királynője

2017-07-25 15:59:54

 

 

Nagy várakozás előzte meg magyar részről a budapesti vizes világbajnokság hétfői napját, hiszen a világcsúcstartó, címvédő Hosszú Katinka a 200 vegyes döntőjében úszott a világ ellen. Klasszisunk semmit sem bízott a véletlenre, s biztosan szerezte meg Magyarország első aranyérmét a 17. Vizes Világbajnokságon. Fotó: Kovács Tamás, MTI.


Esélyeshez méltón versenyezve, az első métertől az utolsóig az első helyen haladva, nyerte meg sorozatban harmadszor a világbajnoki címet a hölgyek 200 méteres vegyesúszásában Hosszú Katinka. A világrekord ugyan elmaradt, ám most az elsődleges cél a világbajnoki cím begyűjtése volt. Ez pedig egy pillanatig sem forgott veszélyben. Igaz, a második helyen célba érő japán Ohasi Jui egy másodpercen belül maradt Katinkához képest, de megelőzni nem tudta. A harmadik helyen az amerikai Madisyn Cox végzett.


Hosszú Katinka győzelméhez még mindenképpen hozzátartozik, hogy a 100 méteres hátúszásban – a 2. legjobb idővel került az elődöntőbe – visszalépett a versenytől, mert alig fél óra volt a hátúszás és a vegyes döntője között. A döntés helyességét pedig az aranyérem bizonyítja.


Szántai Tibor


Hír megosztása