Vizes Vb: Kanada megtréfálta a lányainkat

2017-07-25 15:37:18

 

 

A budapesti vizes világbajnokság hétfői napján a negyeddöntőket játszották a női vízilabdacsapatok. A magyar válogatott Kanadával találkozott és meglepően sima vereséget szenvedett.


Előzetesen hazai pályán szinte mindenki esélyesebbnek tartotta a kanadaiak ellen a magyar női vízilabda válogatottat, de mindenki tudta, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Arra azonban senki sem gondolt, hogy a négyszer 8 percből háromban a mieink nem tudnak gólt lőni. Ezzel együtt is az első félidő után (4-4 volt az eredmény) még lett volna esélyünk a legjobb 4 közé kerülni, ám a kanadaiak védekezése teljesen elbizonytalanította a magyar lövőket, s így az észak-amerikaiak teljesen megérdemelten győzték le csapatunkat. Lányaink nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak, s a folytatásban így csak az 56-8. helyért játszhatnak majd tovább.


Női vízilabda világbajnokság – negyeddöntők:Kanada – Magyarország 6-4


Amerikai Egyesült Államok – Ausztrália 7-5


Oroszország – Olaszország 9-8


Spanyolország – Görögország 10-10 büntetők után 14-12


A győztesek az elődöntőbe kerültek, melynek párosítása (szerdán játsszák)


20.30 óra: Oroszország – Amerikai Egyesült Államok


22.00 óra Spanyolország – Kanada


A magyar válogatott az 5-8. helyért játszhat a folytatásban előbb a görögökkel, majd az olasz – ausztrál találkozó győztesével vagy vesztesével. Attól függően, hogy legyőzzük vagy kikapunk a görögöktől. Előbbi esetben az 5-6., utóbbi esetben a 7-8. helyért mérkőzhetünk majd.


5-8. helyért (szerdán)13.30 óra: Olaszország – Ausztrália


15.00 óra: Magyarország – Görögország


Szántai Tibor


Hír megosztása