Menu

Vihar az egész országban másodfokú figyelmeztetések

 

2017-07-24 14:42:27

 

 

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban másodfokúra emelte a figyelmeztetést hétfőn a meteorológiai szolgálat.

   
Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: először nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok. Napközben délnyugat felől északkelet felé haladva több hullámban is várhatók zivatarok, vagy akár zivatarrendszerek. A zivatarokat sok helyen felhőszakadás (30-60 milliméternyi csapadék), helyenként nagy méretű (2-4 centiméter körüli átmérőjű) jég és károkozó (70-90, esetleg 90-100 kilométer/órás) szélroham kísérheti. A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén, Duna-Tisza közén a legjelentősebb - emelték ki.
   

Legkésőbb a keleti, délkeleti országrészben várhatók zivatarok - írta a meteorológiai szolgálat, hozzátéve: hétfő éjjel a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében viharossá fokozódó szél.
   

Keddre virradóra és napközben az ország keleti felén, főként a Tiszántúlon lehet még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra számítani.
   

Ezzel együtt hétfőn még az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. A hőség miatt Békés és Csongrád megyében továbbra is másodfokú Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú figyelmezetés van érvényben.
   

Az előrejelzés szerint hétfőn a csúcshőmérséklet általában 30-35 fok között várható, de északnyugaton ennél akár több fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 19-24 fok közé hűl le a levegő. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 22-27 fok között alakul.


(Forrás: MTI)
  

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít