Vizes VB: az első magyar érem

2017-07-24 11:36:52

 

 

Vasárnap megkezdődtek a medencés úszóversenyek a budapesti vizes világbajnokságon. Az első napon nagyszerű magyar eredmény született, hiszen a 4x100 méteres férfi gyorsváltónk a 3. helyen végzett. Fotó: Kovács Tamás, MTI)


A medencés úszóversenyek első napján nem igazán számíthattunk éremre a budapesti vizes világbajnokságon, hiszen a mieink fő számait később rendezik, ám a 4x100 méteres férfi gyorsváltónk minden előzetes várakozást felülmúlva, óriási országos rekorddal a harmadik helyen ért célba az amerikaiak és a brazilok előtt.


Korábban nem volt olyan világbajnokság vagy Európa-bajnokság, ahol döntőbe került volna a férfi gyorsváltónk, ám most erre jó esély volt. Azt azonban, hogy a négyes a dobogón végez, kevesen számítottak. A Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd négyes azonban egészen káprázatos teljesítményt nyújtott és a dobogó harmadik fokára állhatott.


A női 400 méteres gyorsúszásban az amerikai Katie Ledecky világcsúccsal győzött, míg Kapás Boglárka az 5. Kései Ajna pedig a 6. helyen ért célba.


A 200 méteres női vegyesúszásban  Hosszú Katinka a legjobb idővel került a keddi döntőbe.


Szántai Tibor


Hír megosztása