Vizes Vb: mindkét pólócsapatunk negyeddöntőt játszik

2017-07-24 11:21:37

 

 

A 17. Vizes Világbajnokságon mindkét magyar vízilabda válogatott, a férfiak és a nők is csoportelsőként kerültek a legjobb nyolc közé. A férfiak Oroszország, a nők Kanada ellen ugranak legközelebb vízbe.


A magyar női válogatott mindhárom csoportellenfelét legyőzve került a legjobb nyolc közé. Két könnyű győzelem mellett – Japán és Franciaország ellen -, a csoportdöntőben 10-8-ra legyőzte Hollandiát. Kanada az olaszok mögött második lett és az új-zélandiakat legyőzve jutott a legjobb 8 közé.


A Magyarország – Kanada negyeddöntő mérkőzést hétfőn este 20.30 órakor játsszák, s az M4 sportcsatorna élőben közvetíti. A két együttes legutóbb a Világligában találkozott egymással és akkor 9-9 után büntetődobásokkal 11-10-re a kanadaiak győztek.


Női negyeddöntők – július 24. (hétfő):


14.50 óra: Olaszország – Oroszország


16.10 óra: USA – Ausztrália


20.30 óra: Magyarország – Kanada


22.00 óra: Görögország – Spanyolország


Amennyiben a magyar válogatott sikerrel veszi a negyeddöntőt, akkor az elődöntőben a Görögország – Spanyolország mérkőzés győztesével játszik majd.


A magyar férfi vízilabda válogatott is csoportgyőztesként került a legjobb nyolc közé. A fiúk legyőzték Franciaországot és Ausztráliát, míg az olaszokkal döntetlent játszottak. A mieink azzal előzték meg az itáliaiakat, hogy jobban megverték az ausztrálokat, mint vetélytársuk.


A negyeddöntőben a magyar válogatott ellenfele az orosz együttes lett, amely végig vezetve győzte le a spanyolokat. Az oroszokat a legutóbbi négy mérkőzésén biztosan verte csapatunk, azaz jó eséllyel pályázhatunk a legjobb négy közé.


Férfi negyeddöntők – július 25 (kedd):


14.50 óra: Montenegró – Görögország


16.10 óra: Szerbia – Ausztrália


20.30 óra: Magyarország – Oroszország22.00 óra: Horvátország – Olaszország


A magyar válogatott mérkőzését az M4 élőben közvetíti.


Szántai Tibor


Hír megosztása