EL: háromból egy csapatunk maradt

2017-07-21 09:56:56

 

 

Szerdán este a Bp. Honvéd kettős vereséggel esett kis a BL-selejtezőből, majd csütörtökön a Ferencváros is hasonló teljesítménnyel búcsúzott az Európa Ligától. A Videoton az idegenbeli siker után hazai pályán döntetlent ért el és a következő körbe jutott.


A Vasas már egy körrel korábban búcsúzott, s most újabb magyar csapat vett búcsút az Európa Liga küzdelmeitől. A Ferencvárosnak a hazai 2-4 után idegenben sem volt esélye a Midtjylland otthonában. A dánok kényelmesen játszva 3:1-re nyerték a visszavágót és 7:3-as összesítéssel, kettős győzelemmel léptek tovább.


A harmadik Európa Ligában szereplő magyar együttes, a Videoton már idegenben legyőzte észt ellenfelét 3 góllal, s így nyugodtan várta a csütörtöki visszavágót. Hazai pályán csak 1:1-re futotta a fehérváriak, de így is biztosan jutottak a következő selejtező körben. Ott a francia Bordeaux lesz majd az ellenfelük.


Európa Liga 2. selejtező kör - visszavágók


FC Midtjylland (dán) – Ferencváros 3-1

Továbbjutott: az FC Mydjillnd kettős győzelemmel, 7-3-as gólaránnyal


VideotonFC - Nomme Kalju (észt) 1-1

Továbbjutott: Videoton FC 4-1-es összesítéssel


A négy kupacsatunkból tehát csak élte túl a júliust. A Videoton FC a jövő héten a francia Girondins Bordeaux ellen lép majd pályára. Az első mérkőzést Franciaországban rendezik.


Szántai Tibor


Hír megosztása