Menu

Görög projekttalálkozón jártak a bercsényis tanárok

2017-07-11 14:51:19

 

 

A JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskola Tagintézménye részese egy olyan Erasmus + projektnek, melynek harmadik találkozóját a közelmúltban Görögországban rendezték meg.

 
Görögországban, Lamiában találkoztak egymással harmadszor annak az Erasmus + projektnek a keretében a résztvevő országok intézményeinek képviselői, melyben a JÁI Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézménye is részt vesz. A rigai és a római találkozó után itt a projektnek egy tréningkurzusára került sor, melyen az iskolából 4 tanár - Ujváriné Molnár Éva, Gálné Szöllősi Anita, Verderber Ágnes, Kiss Attila) vett részt.


Az 1300 kilométeres utat autóval tették meg a bercsényisek, így számukra egy kicsit fáradtan kezdődött a továbbképzés. A projekt címe Rolling Stone, témája pedig főként a mítoszokról, mitológiáról szól. Ennek megfelelően indult a kurzus: görög mitológia, környezetvédelem, környezeti nevelés, értekezések, megbeszélések, tapasztalatok kicserélése, sok munka. Aztán később a helyszínek meglátogatása, a delfói jósda, a thermopülai- szoros, a csata felelevenítése, a múzeum megtekintése mind a kurzus szerves része volt. A görög koordinátoriskolába is ellátogattak a jászberényi pedagógusok, ahol fantasztikus hangulatban fogadták a 7 országból érkezett vendégeket.


Lamia nevezetességei után egy kézimunka műhelybe vitték el az összes tanárt, ahol szobrászkodtak, divattervezősködtek, festettek, fényképeztek, mozaikképeket készítettek igazi művészek irányításával. Az egyik este egy fantasztikus 2 óra hosszás kulturális műsort adtak a helyiek a lamiai színházban a külföldi vendégek tiszteletére. Természetesen Athén sem maradhatott ki a programból, ahol az összes történelmi nevezetességet megtekintették a tanárok, sőt a hazafelé úton a Meteorák szépségeiben is gyönyörködhettek.


A következő projekttalálkozó szeptemberben Lengyelországban lesz, ahová ismét utaznak tanulók is a Bercsényi Általános Iskolából.
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít