Menu

JFC: szerdán megkezdték a felkészülést a 2017/2018-as szezonra

2017-07-06 11:04:04

 

A labdarúgó NB III Keleti-csoportjában legutóbb 3. helyen végzett Jászberényi FC csapata szerdán délelőtt megkezdte a felkészülést az augusztus közepén kezdődő 2017/2018-as szezonra. A nyári szünetben több változás is történt az együttes keretében, s az első két hétben több próbajátékos is megméretteti magát Jászberényben.


Verőfényes napsütés, már közel 30 fokos meleg várta a Jászberényi FC játékosait, akik az új szezonra készülőben első edzésükre érkeztek. Ahogy az lenni szokott, a nyári szünet most is hozott változásokat az együttes keretében.


Az már biztos, hogy Herceg László és Nyárasdi Zsombor eligazolt, s nem vett részt az első edzésen Miski Zoltán és Bojtor László sem, akik néhány nap plusz szabadságot kaptak még. Így szerda délelőtt 29 játékossal foglalkozhatott a Gelei Károly – Menczeles Iván edzőkettős. Az is eldőlt ugyanis a nyáron, hogy Gelei Károly marad a csapat vezetőedzője, akinek munkáját továbbra is Menczeles Iván segíti.


Három új játékos érkezését már ezen a napon bejelentette dr. Gottdiener Lajos, a JFC elnöke. A szolnoki származású, 23 éves Kis Balázs a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett belső védő a III. Kerület csapatától érkezett Jászberénybe. A 23 éves, védekező középpályás Túri Dániel, aki korábban szintén a Vasasnál nevelkedett, az ESMTK-tól érkezett. A harmadik „új” fiúnak Lukács Richárdnak már nem lesz ismeretlen a jászberényi közeg, hiszen 2016 tavaszán már szerepelt csapatunkban, s most Hajdúböszörményből érkezik hozzánk.

 

alt

Az új fiúk (balról-jobbra): Lukács Richárd, Túri Dániel és Kis Balázs
 


– A játékoskeretben még további változások várhatóak, hiszen számos fiatal jelentkezett nálunk próbajátékra. Nem véletlen tehát, hogy ilyen nagy létszámmal kezdte meg a felkészülést a Gelei – Menczeles edzőpáros. Házon belül is lehetőséget adunk több fiatalnak is, hogy a felkészülés során bizonyítsák, esetleg már most ott a helyük a felnőttek keretében – mondta Dr. Gottdiener Lajos.


A csapatnak 5 hét áll a rendelkezésre a bajnoki rajtig. Ezen időszak alatt az edzések mellett nyolc mérkőzés is szerepel a gárda programjában. Július 13-14-én Tiszafüreden kétnapos csapatépítésen vesznek részt a fiúk, majd egy nappal később, 15-én Gyöngyösön játsszák első felkészülési mérkőzésüket. A további edzőmérkőzések dátuma is megvan már, ám több esetben is kérdéses, hogy idehaza vagy idegenben kerül-e arra sor. Amint pontos információink lesznek, azonnal tájékoztatjuk majd erről a labdarúgás jászsági szerelmeseit.

 

alt

Az új, fedett lelátó oldalán már épül a hozzá tartozó épület, amelyben a kiszolgáló helyiségek (WC, büfé) állnak majd a szurkolók rendelkezésére
 


Az első edzés kezdetére várva azt is láthattuk, hogy az egyesület vezetése nem csak a csapat megerősítésre koncentrál, hanem javában folyik a munka a létesítményen, a városi stadionon belül is, hogy a szurkolók minél komfortosabb körülmények között tekinthessék meg a JFC hazai mérkőzéseit. Épül a fedett lelátó, s a hozzá tartozó kiszolgáló épület (szociális helyiségek, büfé) is. Dr. Gottdiener Lajos reményét fejezte ki, hogy az építkezéssel a kivitelezők a bajnoki rajtig elkészülnek.


Javában zajlik tehát az élet a Jászberényi FC háza táján. A csapatépítés mellett a stadion korszerűsítése is zajlik, s bár egyelőre még nem tudni az NB III csoportbeosztását, az biztos, hogy Jászberényben olyan együttes kialakításán dolgoznak, amely meghatározó tagja lesz majd saját csoportjának. Reméljük, hogy így lesz, s a jó eredmények hatására a nézőszám is emelkedik majd az ősz folyamán a JFC hazai mérkőzésein.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít