Menu

Utazás a digitális világba - Új Logiscool iskola Jászberényben

2017-06-12 11:02:58

 

 

Mai, informatikával átszőtt digitális világunkban annak van jövője, aki ismeri is ennek minden rejtelmét, értékét, érdekességét. A felnőttek egy része számára valójában „kínaiul” van az, amit az új eszközök tudnak, melyekkel szórakozni, tanulni és dolgozni is lehet. Ebbe a kicsit „másfajta világba” azonban már lehet beszállókártyát szerezni Jászberényben is.


Nemrég a Lehel Vezér Gimnáziumban egy izgalmas verseny zajlott, melyen az informatika iránt érdeklődő 3-4. és 5-6. osztályos gyerekek vettek részt. A versenyt a Logiscool alapítványa, a Digitális Tudásért Alapítvány, a digitáliscsalád.hu és a Vodafone közösen szervezte. Az egyórás verseny alatt nyolc tudásszinten 80, a digitális tudással kapcsolatos feladatot kellett megoldania az 52 csapatban versenyző 156 – jászberényi és környékbeli iskolákból érkezett – gyerekeknek. A megmérettetés országosan azonos időben 23 helyszínen online zajlott.


A jászberényi új Logiscool iskola vezetője, Bakos Andrea elmondta, hogy a versenyen is résztvevő gyerekek pár hónapja járnak hozzájuk, ahol a digitális tudást, az informatikai ismeretek széles körét sajátíthatják el. A Logiscool Budapesten és az országban több vidéki településen működik 2013 óta. Városunkban idén februárban nyitották meg kapujukat, azóta két modern laborjukban tanulhatnak itt is programozást a fiatalok, jelenleg 11 csoportban 95 gyerek, heti 1-1,5 órában. A helyi általános iskolák mindegyikéből van diákjuk, de Jászárokszállásról, Nagykátáról és Tápiószecsőről is járnak ide a programozás, kódolás iránt érdeklődő gyerekek.

 

alt




A Logiscool a programozás élmény alapú oktatására vállalkozik. Olyasmit tanítanak itt, amit az általános iskolában nem. A programozás játékos oktatásával fejlesztik a gondolkodást, a kreativitást, a probléma-megoldó képességet. Már az első pillanatoktól sikereket érnek el az itt tanuló gyerekek. Mivel a digitális írástudás egyre inkább a 21. század alapkövetelményévé válik, diákjaik nemcsak passzív befogadóként használják a számítástechnikai eszközöket, hanem aktívan alakítják is. Vannak olyan diákjaik, akik már saját programokat írnak, azaz igen kreatívak a digitális világban – mondta el Bakos Andrea.


A jászberényi versenyen korcsoportjaikban a Logiscool-os gyerekek is nagyon jól szerepeltek.  Közülük – korcsoportjuk szerint – a következő csapatok nyertek díjakat, értékes ajándékokat:


3-4. osztályosak közül:
1.    helyezett: Hackerek 3, csapattagok: Palcsó Bálint, Nagy Olivér, Hippenmayer András
2.    helyezett: Királyok 1, csapattagok: Gyenes Richárd, Muhari Balázs, Kiss Levente
3.    helyezett: Webesmanók, csapattagok: Farkas Márton, Demeter-Nagy Dorina, Béres Luca.


5-6. osztályosak közül:
1.    helyezett: LVG1, csapattagok: Baráth Kolos, Földi Dániel, Szőnyi Áron
2.    helyezett: LVG5, csapattagok: Bíró Gergely, Szathmáry György Gergő, Győri Máté
3.    helyezett: LVG7, csapattagok: Tax Dorina, Sárfalvi Anna, Varga Ferenc



Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít