Menu

Sikeres szezonzárás a Taekwon-dosoknál

2017-06-12 10:24:11

 

Az elmúlt hétvégén a JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya a tavaszi versenyszezon utolsó nemzetközi tornáján vett részt Romániában. A nagyváradon megrendezett Román Taekwon-Do Bajnokságon, a 7 nemzet (Ausztria, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Bulgária, Magyarország és Románia) több mint 200 versenyzőjéből álló mezőnyében igen sikeresen szerepeltek a jászberényi sportolók. Három versenyszámban (formagyakorlat, küzdelem és speciáltechnikai törés) összességében 9 (3 arany, 2 ezüst és 4 bronz) érmet szerzett a 6 fiatal.


A nap kezdéseként Bábosik Boglárka rögtön meg is szerezte a csapat első aranyérmét: a zöld öves ifjúsági lányok között formagyakorlatban mindenkinél jobbnak bizonyult. Ezt követően további három dobogós helyezés született formagyakorlat versenyszámban. Tűzkő Olivér az ifjúsági zöld övben, míg Klein Gergő a serdülő piros övben állhatott fel a dobogóra. Török Karola pedig a serdülő zöld öves lányok között szerezte meg a második helyezést.


Ezt követően Banka Csaba tökéletes akadály feletti ugrásának köszönhetően az ifjúsági speciáltechnikai törés versenyszámban állhatott először dobogóra. Ezt követően fegyelmezett és taktikus küzdelmet bemutatva küzdelemben is harmadik helyezést szerzett.


A csapat következő érmét ismét Török Karola szerezte, aki a döntőig menetelt küzdelemben. Ott is csak az extra hosszabbításban kapott ki egyetlen ponttal. Így, kicsit csalódottan ugyan, de újabb ezüst éremmel gazdagodott.


Egészen a nap végéig kellett várni az első arany éremre, ami a küzdelmi versenyszámot illeti. Ezt Klein Gergő szerezte meg, akit rögtön követett Száraz Gergő is, aki szintén nem talált legyőzőre súlycsoportjában.

 

alt

Török Karola, Klein Gergő, Száraz Gergő, Banka Csaba, Tűzkő Olivér, Bábosik Boglárka, Soós László




Ezzel véget ért a tavaszi versenyszezon, mely során négy nemzetközi taekwon-do tornán és három kickbox versenyen vett részt a szakosztály. Kilenc tagunk összesen 45 (14 arany, 11 ezüst és 20 bronz) érmet gyűjtött össze. A munka azonban nem áll meg, rövid pihenőt követően elkezdődnek majd a nyári alapozó edzések és edzőtáborok, valamint a nyár folyamán övvizsgára is készülnek majd a taekwon-dosok.
 

TutiHír.hu

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít