Menu

Hazai termék

2017-06-06 10:16:22


Vasárnap zárult a harmadik vonal 2016/2017-es szezonja a labdarúgóknál. Az utolsó fordulóban a Jászberényi FC a Nyírbátor együttesét fogadta.


Pünkösdvasárnap a magyar labdarúgás harmadik vonalában is – egyenes ez a vonal vagy görbe? – befejeződött a 2016-2017-es bajnoki év. A Keleti-csoport 34. fordulójában a biztosan bronzérmes Jászberényi FC a biztosan bennmaradó Nyírbátori FC-t győzte le hazai pályán 3-1-re. Talán a Szentlélek kiáradt a fiúkra is. Góljainkat Szilágyi Norbert (a 48. percben), Herczeg László (a 69. percben) és Ludasi Martin (a 81. percben) szerezte, míg a vendégek részéről Reznek Donát volt eredményes (a 83. percben). Az első találatunk Szilágyi gyors helyzetfelismerését dicséri, a másik kettő pedig kifejezetten formás kombinációk után született.


A mérkőzést kézben tartottuk, a helyzeteink harmadát belőttük, nagy kár, hogy tavasszal a nyolc itthoni összecsapásból csak kettőt tudtuk megnyerni. Ez az egyik oka annak, hogy az aranyérmes Kazincbarcika mögötti hátrányunkat – az őszi négy pontról – a bajnokság végére tizennégy pontra duzzasztottuk. Hazai pályán négy csapat is jobban szerepelt nálunk, idegenben viszont mi lettünk a bajnokok. Nyilván erre nem adnak egy fél aranyat sem, statisztika csak, de nem mutat rosszul. A kudarcos meccsek ellenére, vagy éppen azokkal együtt, a bajnokkal holtversenyben, mi kaptuk a legkevesebb gólt és szenvedtük el a legkevesebb vereséget a tizennyolcas mezőnyben.


A magyar futball nézői a szépség koldusai. Minden szinten, a válogatottnál is, már a legkisebb szemrevaló megmozdulásnak is örülnek. A jászberényi közönség, hosszabb kihagyás után, ismét tapsolt, és a valódi tét nélkül lepergett találkozó zárását követően a „Szép volt, fiúk!” sem törte fel a száját.


Mindjárt más, ha többnyire egymáshoz passzolunk, a pálya mellett álló markoló nem rúgja vissza a labdát, és többet futunk, több gólt lövünk, mint az ellenfél.


Kun Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít