Menu

A plakátháború elérte Jászberényt is

2017-05-17 14:16:59

 

 

Ez derült ki néhány nappal ezelőtt, amikor Budai Lóránt, a Jobbik jászberényi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Jászberényben kihelyezett plakátjaikat több alkalommal is megrongálták. Ennek következményeként megtették feljelentésüket a Jászberényi Rendőrkapitányságon. (Fotók: Budai Lóránt)



- Először egy-egy matricát ragasztottak plakátjainkra, majd festékkel dobálták meg azokat, s ez még egyszer megismétlődött – kezdte sajtótájékoztatóját a Jobbik jászberényi irodájában Budai Lóránt, aki megjegyezte, hogy az országos események ismeretében már nem érte őket meglepetésként ez a plakátrongálás. Főleg annak ismeretében, hogy Kósa Lajos asszisztense, Csonka László levélben biztatta a Fidesz tagjait, hogy „díszítsék” fel a Jobbik óriásplakátjait.

 


Budai azt is elmondta, hogy a plakátjaikról leszedett matricákat szerették volna átadni Pócs Jánosnak, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének, hiszen számukra nem volt kérdés, hogy a fideszes matricákat milyen elkötelezettségű emberek ragasztották plakátjaikra, ám ő nem tartózkodott irodájában látogatásuk idején. A matricás rongálás után jött a festék alkalmazása. Ezt követően is feljelentést tett a Jobbik helyi elnöke, majd amikor ismét festékesek lettek plakátjaik (tojásokba fecskendeztek festéket és azt dobálták a plakátokra), akkor a feljelentést megismételték.

 


 - Elhiszem, hogy a fideszesek nem szívesen néznek szembe a valósággal, de ez nem hatalmazza fel sem őket, sem senki mást, hogy mások plakátjait megrongálják. Ami pedig még ennél is nagyobb baj, hogy mindezzel azokat a lakókat és ingatlanjaikat is veszélyeztetik, akik területén a plakátok elhelyezésre kerültek. Mert, ha ezt megcsinálják, akkor mi lesz a következő lépés? Megdobálják a házakat is, netán felgyújtják azokat? – jelentette ki a Jobbik jászberényi elnöke, aki egyben a párt országgyűlési képviselő jelöltje lesz a 2018-as választásokon.

alt

Jobbik plakát eredeti állapotában


 

Ezek a plakátrongálások (előbb négy, majd 6-6 plakátjukat „támadták” meg) azt is bizonyítják Budai Lóránt szerint, hogy a Fidesz számára a közterület után már a magánterület sem szent.

 


– Mi nem rongálunk plakátokat, tisztességes versenyben szeretnénk nyerni – jelentette ki Budai, aki kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy nyolcszor 30 ezer forintos a kár, melyet a plakátrongálók okoztak. Ez persze csak az anyagi kár, mint mondta, mert a társadalmat ért kár ennél sokkal nagyobb. A vezető kormánypárt szimpatizánsainak, tagjainak ilyen viselkedését, tevékenységét a Jobbik elítéli, derült ki Budai Lóránt szavaiból.
 

 

Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít