Menu

A tehetség mindig utat tör magának

 

2017-04-21 10:33:51

 

Nagyon sokan ismerjük és szeretjük Kovács Zsigát, mert hihetetlen csodákat képes ceruzájával papírra rajzolni. A nagy nyári jászberényi rendezvényeken a szigeten mindig ott találjuk, s előtte a vendégszéken is ott ül valaki, mások meg izgatottan figyelik milyen rajz is kerekedik ki Zsiga munkája nyomán.


Most a Lehel-Filmszínház emeletén egészen május 28-ig láthatjuk a grafikus különleges karikatúra kiállítását, amely nemrég nyílt meg Ütős tárlat címmel. Nem véletlen a címválasztás több okból is. A színes képeken boxolókat láthatunk, világhírességeket és honi jelességeket a ringből és a filmvászonról egyaránt. A Lehel-Filmszínház emeletén rendezett képzőművészeti kiállítások sorában ez éppen a 28. -  mondta a házigazda, Góg Zoltán a megnyitó alkalmával. S fény derült a művész kiválasztásának okára is. KovZsi ugyanis Jászberényben született, de édesanyjával 1995-ben elkerült Szegedre, ahol iskoláit végezte, s ahol ma is él. Ugyanakkor jászberényi kötődése nem üres szólam, gyakran itt van.

 

altA kiállítás megnyitására a szervezők – a Jászkerület Nonprofit Kft. – egy régi osztálytársát, Szöllősi Esztert kérték fel. A gyermekkori élmények mellett a karikatúra-készítés rejtelmeibe is betekinthettünk. KovZsiról megtudhattuk, hogy 2003-ban porcelántervezői végzettséget szerzett és reklámgrafikával is foglalkozott már a pályakezdéskor is. Festményeit is láthatta a honi közönség 2004-2005-ben kiállítás keretében. Ám a művész a karikatúra-készítésbe beleszerelmesedett, s ezzel ért el nagy sikereket. A mostani tárlata a 15. a sorban.


A pályaívet is feltérképezhettük a megnyitó ünnepségen. Karikatúrákat 2005 óta készít, előbb csak fekete-fehérben, de ma már színesek a grafikái. Mintegy 10 ezer grafikát készített ez idáig. Sőt, országos rekordot is felállított. Egy nap alatt – annak 9 órájában – 46 karikatúrát készített az egyik szegedi általános iskolában.


A megnyitó eseményen sem maradhattunk karikatúra-készítés nélkül. A szervezők ugyanis a jelenlévők között sorsolást tartottak és két nyertest – a helyszínen le is rajzolt a művész.  Nagy sikere volt ennek is, s a kérdések, a beszélgetések is sokáig tartottak a mozi galériáján. KoZsival pedig a jászberényiek hamarosan újra találkozhatnak, hiszen a nagy rendezvények idén is hamarosan kezdődnek, s várják őt is.


Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít