Menu

Röplabda: elszalasztott lehetőség

 

2017-04-20 08:34:38

 

A Fatum-Nyírgeyháza - Jászberényi RK női röplabda bronz párosmérkőzés második találkozóját szerdán este rendezték a Bercsényi úti játékcsarnokban. Mivel az első találkozót vasárnap idegenben a mieink nyerték, így nagy lehetőség nyílt a lányok előtt, hogy 2-0-s vezetésre tegyenek szert. Egy remek első szettet követően azonban szétesett a játékunk és a nyírségiek megérdemelten egyenlítettek. Szombaton tehát a harmadik találkozót Nyíregyházán egálnál kezdik majd a csapatok. Fotó: Gémesi Balázs.

 

Két mérkőzésen vannak túl a felek a bronzéremért foyló párostalálkozón a női röplabdabajnokságban, s olybá tűnik, mintha semmi sem történt volna. A miainek az első mérkőzésen elvették a nyíregyháziak pályaelőnyét, akik szerdán este Jászberényben visszavágtak, azaz 1-1-ről folytatódik a párharc.

 

alt

 

A vasárnapi győzelem után abban reménykedtünk, hogy a hazai találkozón is legyőzzük a nyíregyháziakat, s ezzel komoly előnyre teszünk szert, ám a sors, no meg a lányok másként gondolták. Egy remek első játszma után, melyet jó játékkal megnyertünk, vártuk a jó folytatást, de az valami oknál fogva elmaradt. A második játszma elején - ahogy a többi szettben is - többpontos előnyt szerzett a nyíregyházi együttes és az üldőzőversenyt rendre ők nyerték. A második szettet simán behúzta a vendég együttes a nagyon sokat hibázó csapatunk ellen, majd a harmaiknak is vezetett már 19-10-re. Ekkor még pár percre visszatért az élet a mieink játékába és felzárkóztunk két pontra, ám a hajrában újabb könnyű pontokat ajándékoztunk ellenfelünknek, aki köszönte szépen a lehetőséget és élt is vele. A negyedik szettben pedig már csak egy csapat volt a pályán. A látottak alapján a nyírségiek sikere teljesen megérdemelten született meg.

 

Hogy mi történt a fejekben a megnyert első szett után, amikor a lélektani előny is a miénk volt, s jól is játszottunk, az nagy kérdés. A folytatásban egy elszánt nyíregyházi gárda simán legyőzte a rendkívül sok hibával hit és lelkesedés nélkül játszó csapatunkat...

 

A vereség miatt nincs sok idő búsulni, hiszen szombaton már következik a párharc harmadik mérkőzése, amely után az egyik csapat egy lépésre kerül a bronzéremtől.Most ismét a vendégek helyzete a kedvezőbb, hiszen újra náluk a pályaelőny, de éppen az első két mérkőzés bizonyította, hogy mennyire nem számít, hol játszanak egymással a csapatok. Ez az eredmény egyben azt is jelenti, hogy legalább 4 mérkőzésig tart majd a párharc, azaz a jövő héten, április 26-án (szerdán) még Jászberényben is megmérkőznek egymással a csapatok. Ott dől majd el, hogy lesz-e ötödik mérkőzés.

 

Női röplabdabajnokság bronzpárharc - második mérkőzés

 

Jászberényi RK – Fatum Nyíregyháza 1:3 (21, -13, -20, -12)
 


Jászberényi RK: Bleicher R., Gardovic, Fernandez Conde, Slipjevic, Takács B., Pintér A.

 

Csere: Ivkovic (liberó), Bleicher N., Harmath, Fábián

 

Vezetőedző: Branislav Franic
 

 

Fatum-Nyíregyháza: Szombathelyi Sz., Vacsi, G. Francesco, Fernandez, Kalotai, Valdez

 

Csere: Tóth F. (liberó), Leidgeb

 

Vezetőedző: Horváth András
 

 

Az egyik fél harmadik győzelemig tartó párharc állása: 1–1

 

Harmadik mérkőzés:

 

2017. április 22. - szombat

 

17.30 óra: Fatum-Nyíregyháza - Jászberényi RK

 

Nyíregyháza, Continental Aréna

 

Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít