Menu

Remekeltek a jászberényi yakuzák az Európa-bajnokságon

 2017-04-10 16:36:23

 

 

 

A hét végén Dániában randevúztak egymással a kyokushin/shinkyokushin karate európai legjobbjai a kontinensviadalon. Koppenhágában remekeltek a Jászberényi Yakuzák SE versenyzői, akik két aranyéremmel térhettek haza. Szabó Zsófia a felnőtteknél megvédte címét, míg a junioroknál Mező Lili nyakába is aranyérem került az eredményhirdetés során.

 

Hosszú és kemény felkészülés után a hétvégén a koppenhágai Európa-bajnokságon bizonyíthatták tehetségüket a magyar kyokushin/shinkyokushin karatékák, akik között négy jászberényi versenyzői is szerepelt.

 

Sensei Agócs Tibor tanítványai januárban Sümegen készültek, majd februárban részt vettek a lengyelországi Carpatia Kupán. Edzőtáboroztak a lengyel válogatottal és Ausztriában is tökéletesítették tudásukat. Szabó Zsófi, aki címvédőként indult a viadalon egy hónapot Japánban is töltött, s neki a Világkupára való felkészülést is jelentett az Eb.

 

alt

 Mező Lili Európa tetején

 

Nos, ilyen előzmények után a lányok alaposan kitettek magukért Dániában. Mező Lili a juniorok -60 kilogrammos súlycsoportjában remek versenyzéssel szerezte meg az első helyet, s a legtechnikásabb junior versenyzőnek járó különdíjat is átvehette. Nem akart elmaradni tőle Szabó Zsófi sem, aki a kata versenyszámmal melegített be (a legjobb 8 közé került), majd a felnőtt nők között a -55 kilóban megvédte bajnoki címét, s a legtechnikásabb felnőtt versenyző különdíját is megkapta.

 

A két fiú - Palásti Kristóf és Fekete Farkas Mór - közül utóbbinak sikerült jobban az Eb, hiszen ő -75 kilogrammban a legjobb 8 közé került.

 

 

A négy versenyzőnek és edzőjüknek, Sensei Agócs Tibornak olvasóink nevében is gratulálunk!

 

 

 

Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít