Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter nyerte a HangHordozók énekmondó versenyt

2017-04-10 15:38:36
 

 


Bonyár Judit és Hűvösvölgyi Péter nyerte meg Nagy Gábor Dal macskával című versének megzenésítésével a HangHordozók című Kárpát-medencei énekmondó versenyen döntőjét - közölte az MTI-vel a szervező Magyar Napló Kiadó.


   
A második helyezett a Buda Ferenc Ha lenne, ha nem lenne című költeményét megzenésítő Aranymetszés együttes lett, míg a harmadik helyet a Terék Anna Sziget - Gaspar című versét feldolgozó Lovászi Edina lett. A különdíjat Fodor Gábor nyerte el Rónai-Balázs Zoltán Dehogy vagyok laza című versének előadásával - olvasható a közleményben.
   

A pénteki döntőben a nyertesek mellett az Amatild együttes, Bornemissza Ádám, a Hajnalvándor együttes, az Írott Kő Zenekar, Németh Viktor, a Rokkka együttes, valamint Ágoston Lóránt lépett fel. A közlemény szerint az eseményen Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a versenynek köszönhetően idén és tavaly együttesen már csaknem száz kortárs verset zenésítettek meg.
   

A versenybe Az év versei 2016 kötetben szereplő bármely mű megzenésítésével lehetett jelentkezni. Az első három helyezett 300 ezer, 150 ezer és 100 ezer forintos díjazásban részesült, a különdíjjal 50 ezer forint járt.
   

A zsűri tagja Harcsa Veronika énekes, Csík János népzenész, Dinnyés József zeneszerző és előadóművész, valamint Farkas Tibor zenész és Stifner Gábor zenei szerkesztő voltak.


(Forrás: MTI)


Hír megosztása