Menu

Röplabda: döntőben a címvédő, mi a harmadik helyért játszhatunk

2017-04-10 11:25:04

 

 

Érvényesült a papírforma a Linamar-BRSE – Jászberényi RK női röplabda bajnoki elődöntőben, miután a bajnoki címvédő csabai együttes vasárnap délután harmadszor is legyőzte lányainkat a három győzelemig tartó bajnoki elődöntőben.



Vasárnap délután Békéscsabán a bajnoki címvédő Linamar-BRSE 3:0-ra legyőzte a mieinket, s ezzel bejutott a fináléba, míg mi a bronzéremért játszhatunk majd a folytatásban.


Szégyenkezésre semmi okunk, hiszen csapatunk mindhárom találkozón méltó ellenfele volt a bajnoki címvédőnek.


Ez történt a 3. mérkőzésen


A nyitó szettben az első technikai szünetig együtt haladt a két együttes (8-7), a mieink jól tartották a lépést a házigazdákkal. A folytatásban elléptek 12-7-re a házigazdák, de Gardovics jó nyitásai után 13-12-nél Szasa Nedjelkovics kért időt. Ez hatott, mert a második technikai időnél 16-13-ra vezettek a hazaiak. Ehhez persze kellett egy-két bosszantó hiba a mieinknél. Hiába jöttünk fel 16-15-re, Branislav Franicsnak 18-15-nél időt kellett kérnie. A szett hajrájában a házigazdák semmit sem bíztak a véletlenre és 25-19-re megnyerték az első játszmát.


A második szettet a hazaiak kezdték jobban (4-1), de 7-5-re már a mieink vezettek. Nálunk volt az előny az első technikai szünetben is (7-8). Két ponttal is vezettünk (8-10), de 12-10-nél már Branislav Franics kért időt. A második technikai szünetben így is 5 pontra nőtt a csabaiak előnye (16-11). Hiába zárkóztunk fel 16-13-ra, mert jött újabb három bosszantó hiba (rossz nyitásfogadás, tiszta labda ment outra) és máris 19-13-lett az eredmény. Innen pedig már nem volt visszaút, 25-16-ra nyerte a második szettet a Békéscsaba és 50 perc alatt szerzett két szetnyi előnyt.


Villámrajtot vett a csabai együtets a harmadik szetteben, s 4-1-nél már Branislav Franics időt kért. Az első technikai szünetig meg is maradt a házigazdák 3 pontos előnye (8-5). Szasa Nedjelkovics semmit sem bízott a véletlenre, végig a legjobbjait játszatta. A második technikai szünetben 16-11 volt az eredmény a hazaiak javára, akiknél Tálas és Szmirnova megoldásai időnként élményszámba mentek. A csabaiak gáláztak, a mieinknek nem volt ellenszere a bajnok nagyszerű játékára. (21-13). A csabaiak 24-16-nál jutottak meccslabdához, de ezt még sikerült hárítanunk. Fábián out nyitása után viszont már ünnepelhettek.


Az egyik ágon tehát már eldőlt a párharc. A bajnoki címvédő Linamar-BRSE már a finálé résztvevője, míg a Jászberényi RK a bronzéremért mérkőzhet majd a folytatásban. Hogy kinek, ki lesz az ellenfele, az a Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza párharc eredményétől függ, amely két mérkőzés után 1-1-re áll.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít