Menu

Birkózás: érmek a Diákolimpiáról

2017-03-16 11:10:17



Március első hétvégéjén a Birkózó Diákolimpia két versenyét is megrendezték Soltvadkerten. Az országos megmérettetésen remekül szerepeltek a jászberényi fiatalok, hiszen Száraz Tibor tanítványai egy ezüst-, és két bronzérmet szereztek.


Március 3-án, pénteken rendezték meg Soltvadkerten a Diák I. Kötöttfogású Országos Diákolimpiát, amelyre a Jászberényi Birkózó Club két versenyzője kvalifikálta magát.


A 29 kilós súlycsoportban Bereczki Szabolcs 3 sima tusgyőzelemmel jutott a döntőbe, ahol pontozásos vereséget szenvedett kertvárosi ellenfelétől, így a tavalyi bronz után idén ezüstérmet szerzett. A 46 kg-ban Beszteri Milán 4 győztes és 1 vesztes mérkőzés után bravúros birkózással bronzérmet nyert, mégpedig úgy, hogy az első körben legyőzte azt a törökszentmiklósi ellenfelét, akitől két héttel ezelőtt a területi bajnokságon kikapott.



Egy nappal később, március 4-én is Soltvadkert volt a házigazdája a Serdülő Kötöttfogású Országos Diákolimpiának, amelyen városunk egyesületét Laky Levente képviselte a 76 kg-os súlycsoportban. A nagyon erős mezőnyben 4 győztes és 1 vesztes meccsel - első éves serdülőként - az előkelő harmadik helyen végzett.


A Jászberényi Birkózó Club három versenyzője a két nap alatt 3 érmet (1 ezüst és 2 bronz) szerzett az Országos Diákolimpiai Döntőben, s így már most túlszárnyalták tavalyi teljesítményünket, hiszen akkor egész évben sikerült 3 érmet szerezniük a Diákolimpia versenyein. Tavaly 1 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérem volt az akkori mérleg.


A dobogós versenyzőknek és edzőjüknek, Száraz Tibornak olvasóink nevében is gratulálunk!


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít