Menu

Electrolux: megújult a Szerszám- és Célgép Üzem

2017-02-21 12:14:35

 


Hazánkban több mint 25 éve van jelen az Electrolux. Az egykori Hűtőgépgyár megvásárlása után több nagy beruházást valósítottak már meg. A gyártókapacitások bővítése, új termékek gyártása folyamatos a nagyvállalat életében. A 2016-os évben megújult a Szerszám- és Célgépüzem is az Electroluxnál. Az új üzem fő profilja elsősorban javítási és karbantartási feladatok ellátása, de alkalmas vákuumszívó szerszámok és habosító kaloda gyártására is.

 

Minderről részletesen február 17-én számoltak be a sajtó képviselői részvételével a cég vezetői. Az egykori Hűtőgépgyárnak fontos üzeme volt a Szerszám- és a Célgépüzem, magasan kvalifikált forgácsolók és szerszámkészítők dolgoztak és dolgoznak jelenleg is ott.

 

Most ebbe a megújult, korszerűsített üzembe szólt a meghívás. A beruházás már 2015 végén elkezdődött. Ennek során 1250 négyzetméternyi üzemi terület felújítását - kisebb épület-átalakítást is végeztek. Ebben új irodákat, étkezőt és öltözőt is kialakítottak az ott dolgozók számára. A beruházás része volt újabb, korszerű gépek, berendezések – CNC marógépek és egy szikraforgácsoló-gép - üzembe állítása is. A három új gép költsége 400 ezer euró volt. Gönczy Sándor vezérigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy a beruházás teljes értéke meghaladta a 240 millió forintot. Ez a fejlesztés pedig azért is fontos volt, mert az Electrolux mindkét jászberényi gyárát egyaránt ellátja a szükséges eszközökkel a felújított Szerszám- és Célgépüzem.

alt

Henrik Sundström, a Porszívógyár igazgatója, ahová a megújult üzem szervezetileg tartozik

Henrik Sundström, a Porszívógyár igazgatója – ahová szervezetileg tartozik a felújított üzem - arról is beszélt a sajtótájékoztató alkalmával, hogy a felújítás során kármentesítésre is sor került az üzem padlózata kapcsán. A most felújított épületben az 1950-es évektől kezdve fémmegmunkálást végeztek, és az üzem padlózatán fellelhető olajszármazék az építkezés miatt a talajba szivároghatott volna. Az Electrolux számára kiemelten fontos a környezetvédelem. A vállalat biztos akart lenni abban, hogy a talajvízbe nem juthat olaj, ezért teljes körű előzetes vizsgálat alapján kármentesítette az érintett területeket. A mostani felújítás során mintegy 620 négyzetméternyi területen kicserélték a padozatot, illetve 500 négyzetméteren a padló is megújult - hallhattuk a sajtótájékoztató során.

 

Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít