Menu

Újrahasznosítás minőségi alapanyagokból

 

2017-01-31 17:43:16

 

A tavaly májusi, tizedik születésnapot megünneplő jelenést követően újfent Jászberényben járt a Cimbaliband. Akkor a kellemes tavaszhoz szolgáltattak remek aláfestést Unger Balázsék, most a fagyot rázták ki a lábakból a Jászság Népi Együttes székházában a Turáról érkezettek. Ráadásul új felállással tették azt: Danics Dóra (ének), Solymosi Máté (hegedű), Tóth Dániel (nagybőgő) és Babos Lőrinc (dob) viszi tovább az eddigi lendületet állandó zenekari tagként.


A tagcserék nem okoztak éles cezúrát a banda aktív (színpadi, közösségi médiás) jelenlétében, olyannyira nem, hogy új album – amely korlátozott példányszámban kazettán is megjelent – is kijött a közelmúltban Recycle címmel. „Mellékesen” Unger Balázs kinevelt egy Páva-győztes cimbalmost a jászfényszarui Horváth Áron személyében, nincs kétség: „dübörög a motor”.


„Odacsördítettek a lóerőknek” az utolsó januári szombaton is a kezdésre megtelt Víz utcai nagyteremben. Színes koncerten szóltak olyan új dalok, amelyben bőven benne van már az új tagok karaktere, de elhangzottak régi kedvencek is. Így főhetett tangóra a kávé, járhatott a láb a szembekötős Selyemcsárdásra, a „közös éneklős” Oppadiridára. Tiszteleghettünk az életünket (remélhetőleg kizárólag pozitív előjellel) befolyásoló Marika nénik előtt, és szokás szerint belefért a ska, sőt, a drum’n bass is, újfent megtörtént hát az újrahasznosítás minőségi – Kárpát-medencei, balkáni – alapanyagokkal.


A koncertet követően Unger Balázs cimbalmát brácsára, Tóth Dániel elektromos bőgőjét akusztikusra cserélte, hogy a táncolni vágyóknak játsszanak kalotaszegit, mezőségit Solymosi Máté segédletével. Ez már a reciklálás folyamata nélküli, amolyan „bio” zenélés volt. Nem véletlen a jelző: ezzel a címmel vesz fel a Cimbaliband koncertalbumot autentikus zenei anyagot megszólaltatva február 2-án Gödöllőn.


Jó kis nyitóbulival kezdte az évet a jászságos fészek, aztán tavasszal itt a 2016-ról átcsusszant 45 éves jubileum, és már délceg roll-up hirdeti az augusztusi Csángó Fesztivált is. Élményekben gazdag lesz az idei év, úgy néz ki.


P.T.     
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít