Menu

EB selejtező: Jobbak voltak a spanyolok

 

2017-01-14 20:15:04

 

A magyar – spanyol mérkőzéssel folytatódott ma délután az U-18-as női röplabda Eb-selejtező a Bercsényi úti játékcsarnokban. A mieink a dánok elleni győzelemmel melegítettek a találkozóra, míg a spanyolok kikaptak a kvartett legerősebbnek tartott együttesétől, a németektől. Ahhoz, hogy maradjon esélyünk a továbbjutást jelentő első, illetve a három legjobb második hely egyikére, mindenképpen győzni kellett volna a spanyolok ellen.


Magyarország – Spanyolország 1:3 (-11, -14, 18, -20)


Jászberény, 600 néző.

Magyarország: Szedmák Réka, Kökény Petra, Kundrák Eszter, Petrenkó Brigitta, Ambrosio Melani, Mihály Dorka Liberó: Pap Dorka

Csere: Kotormán Réka, Glemboczki Zóra, Lesi Olívia Ivett, Kovács Lilla

Szövetségi kapitány: Csizmadia Szabolcs


Spanyolország: Alonso Adriana, Lazaro Raquel, Castellano Lucrecia, Urrea Sara, Vallecas Antia, Rosell Guadalupe Sol Liberó: Pizá Margalida, Victoria

Csere: Gómez Sheyla, García Caliope

Szövetségi kapitány: Pascual Saurin


A tegnapi, dánok elleni találkozón megsérült válogatottunk első számú liberója, Schwegler Stefánia, aki a spanyolok ellen így nem is tudta vállalni a játékot. A másik nyíregyházi liberó, Pap Dorka tegnap nagyszerűen helyettesítette társát, hiszen a dánok ellen a találkozó legjobbjának választották.

alt




Két rossz nyitásfogadás után a spanyolok szerezték az első két pontot, majd 2-1 után Ambrosio Melani rontott nyitást (1-3). Szerencsére Castellano is hosszút nyitott (2-4). Érezhetően a spanyolok „ezer fokon égve” kezdtek, míg a mieink sorra rontották az ütéseiket (2-6). A spanyolok szenzációsan mezőnyöztek, s a blokkjuk is jól működött. Az első technikai szünetben 6 pont volt a vendégek előnye (2-8). Szedmák Réka törte meg a rossz sorozatot, ütése a blokkról pattant a pályán kívülre (3-8). Szedmák Réka ismételt, majd nyitása után is a mieink ünnepelhették az újabb pontot (6-9). Kezdett válogatottunk játékba lendülni, ám 7-9 után újabb spanyol pont következett. Sőt, a jó spanyol blokkok miatt 8-13-nál Csizmadia Szabolcsnak időt kellett kérnie. Sajnos nem változott a játék menete, a vendégek blokkja továbbra is remekül működött, s a második technikai szünetben már 8 pont volt a spanyolok előnye (8-16). Két újabb hiba után jött a második magyar időkérés (8-18). Egy-két jó megoldás után sajnos alapvető hibákat vétettek játékosaink, s máris 11-22 állt az eredményjelzőn. A játék minden elemében jobb volt az ellenfél és megérdemelten nyerte meg az első szettet (11-25).


A második szett magyar ponttal kezdődött, ám 3-3 után 3-8-ra húztak el a továbbra is stabilabban játszó spanyolok. Próbáltunk kapaszkodni, de a vendégek ütői sokkal hatékonyabbak voltak, s így őrizték 4-5 pontos előnyüket. Ráadásul a spanyolok remekül nyitottak, mi pedig gyengén fogadtunk (7-12). Óriási mentális különbség volt a csapatok között. Pedig a mieink játszottak hazai pályán, s a nézőtérről meg is kapták a kellő buzdítást. Ez sem segített azonban, hiszen a második technikai szünetben – az első szetthez hasonlóan – már 8 pont volt a vendégek előnye (8-16). A különbség tovább nőtt, s 14-24-nél jött az első spanyol szettlabda, amit természetesen ki is használtak a vendégek (14-25).

 

alt




A harmadik szettet végre úgy kezdte válogatottunk, ahogy azt reméltük korábban. Bár nem volt hibátlan a játékunk, ám küzdöttünk és az első technikai szünetben vezettünk is 8-6-ra. Egy nagyszerű labdamenet után a spanyolok átvették a vezetést (8-9), majd egy rossz nyitásfogadás után 8-10-nél Csizmadia Szabolcs időt kért. Ez hatott, hiszen 12-11-nél már a másik oldal kért időt. Petrenkó Brigitta remek nyitásai ugyanis komoly zavart okoztak a spanyolok soraiban, nálunk pedig Castellano nyitásaival gyűlt meg a lányaink baja (12-14). A fordulatoknak még nem volt vége, hiszen a második technikai időnél már ismét a mieink vezettek (16-15). Végre a magyar csapat hozta tűzbe a közönséget, amikor már 18-15 volt az eredmény. Pár pillanattal később pedig a spanyol kapitány 20-17-nél kért időt. Teljes volt a zavar a spanyol oldalon, de még közel sem volt vége a szettnek (22-18). Amit vártunk, az végre 24-19-nél eljött: szettlabdához jutottunk! Szedmák Réka beütötte, s ezzel életben maradtak győzelmi esélyeink (25-18). Hogy az első két szettben miért nem tudtunk így játszani? Hát erre, azt hiszem, senki sem tudja a választ…

alt



Ha valaki azt gondolta, hogy a vesztett szett összetörte a spanyolokat, az nagyon nagyot tévedett, hiszen Csizmadia Szabolcsnak 1-5-nél már időt kellett kérnie. Az első technikai időnél 4-8 állt az eredményjelzőn. Vallecas nagyszerű nyitásai után 4-10-nél jött az újabb magyar időkérés. Bár a következő két pontot a spanyolok szerezték (6-12), azt követően a mieink pillanatai jöttek, 10-12-nél a spanyolok kértek időt. Ki is zökkent lendületéből a magyar válogatott. Jöttek a bosszantó hibák és a második technikai szünetben ismét 6 pont volt a spanyolok előnye. Ám még nem volt vége (13-16), és a legrosszabbkor jött egy nyitásrontás (13-17). Majd újabb hibák után ismét 6 pontra nőtt a spanyol előny (14-20). Castellano nyitásai okoztak zavart a mieink oldalán, de 15-21-nél már Petrenkó Brigitta nyithatott. Feljöttünk 18-21-re, de jött egy jó spanyol sánc (18-22). Majd még egy (18-23). Elúszni látszott a mérkőzés. Egy rossz nyitásfogadás után pedig jött az első spanyol meccslabda, amit sikerült hárítanunk (19-24). Meg a következőt is (20-24). De jött a vég, a spanyol feledó becsapta az egész magyar csapatot (20-25).

 

alt



Sajnos két szett előnyt adtunk a spanyoloknak, akik végül éltek a lehetőséggel és a látottak alapján megérdemelten nyerték meg a találkozót. Egy biztos, a mai siker nem a szurkolók miatt maradt el.


A mérkőzés legjobbjának járó különdíjat a spanyolok tízese, a remek teljesítményt nyújtó Castellano Lucrecia kapta.


Csizmadia Szabolcs, szövetségi kapitány: Az első két játszmában sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, és ráadásul nagyon kiismerhető volt a játékunk. Ezt a spanyolok remekül kihasználták. A folytatásban már jobb teljesítményt nyújtottunk, de ma ez így is csak ennyire volt elég..

 

Németország - Dánia 3:0

 

A nap második mérkőzésén a Dánok az első és a második szettben a vártnál jobban megnehezítették az esélyesebb németek dolgát. A második játszmában 23-21-re is vezettek a dánok, de végül a németek nyertek 26:24-re. A harmadik szettre elfogyott a dánok lendülete és ereje, s csak 9 pontig jutottak.

 

A csoport állása a második nap után:

1. Németország 6 pont (6:0)

2. Magyarország 3 pont (4:3)

3. Spanyolország 3 (3:4)

4. Dánia 0 pont (0:6)

 

A vasárnapi program:

 

17.00 óra: Magyarország - Németország

 

19.30 óra: Dánia - Spanyolország

 

Szántai Tibor

Fotó: Rédei Panni
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít