Menu

Szent Erzsébet Kórház: pályáztak – nyertek

2017-01-04 11:11:08

 

 

Jól kezdődött az év a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház számára, s ez az intézmény ellátási körzetében élőknek is jót jelent. Egy 15 milliárdos állami keretből közel 105 milliós támogatást nyert a kórház, melyet különböző fejlesztésekre fordítanak. Erről az alábbi közleményt kaptuk az intézmény megbízott főigazgatójától.


A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatásáról szóló 388/2016. (XII.2.) Korm. rendelet alapján, a 324, összességében 15 milliárd forintos támogatási keretből, melyet a kormány hagyott jóvá, összességében 104.850.166 Ft támogatásban részesült. Az egészségügyi intézmények működésének hatékonyabbá tételére, struktúraváltásra, energiahatékonyságára összességében a betegellátás racionálására vonatkoztatva. A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház is pályázott mind az 5 lehetséges támogatási formában, több pályázattal, melyből az előzetes prioritási sorrendnek megfelelően, összességében 104.850.166 Ft erejéig részesült támogatásban.

 

A kórház az elnyert támogatásból korszerű defibrillátorokat, az intenzív osztályra ágyakat, rövid gyógyulási időt lehetővé tevő műtéti eszközöket, nagy értékű gőzsterilizáló berendezéseket tud beszerezni, melyek jóval energia-hatékonyabban működnek, mint a jelenlévő eszközpark. Így bővül a nőgyógyászati beavatkozások köre korszerű eszközzel, ezzel a betegek számára minél rövidebb gyógyidejű és kisebb megterhelést okozó beavatkozásokra nyílik lehetőség, a baleseti sebészeten pedig elavult, nagy energiát fogyasztó műtéti eszközöket tudunk lecserélni.

 

Ezekkel a támogatásokkal és eszközökkel az intézményen belüli ellátás egyszerűsödik, korszerűsödik, végeredményben a betegek számára minél kisebb megterhelést jelentő, rövidebb gyógyulást elősegítő beavatkozások történhetnek. A bevezetett ellátásokkal, fejlesztésekkel nő a hatékonyság, csökkenhet a kórházban eltöltött idő és éves szinten 4-5%-os energia-megtakarítás érhető el.


 

Jászberény, 2017. január 5.



                                                                                                                                                                                 Tisztelettel:


                                                                                                                                                                                                                                                                 Dr. Sinkó-Káli Róbert
                                                                                                                                                                                                                                                                        mb. főigazgató

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít