Menu

Örökmozgók a koncertszínpadon

2016-12-13 13:04:53

 

altCsörgő Terézia tanárnőtől, az LVG legendás biológia-kémia szakos tanárnőjétől begyűjtött adat: a P. Mobil mintegy négy évtizede muzsikált a gimnázium szalagavatóján. Nemcsak ez nyert megerősítést az esetet megemlítő zenekarvezető, Schuster Lóránt által legutóbb az Ifjúsági Házban, hanem a rajongói pólón felfedezhető tételmondat: a rock örök és elpusztíthatatlan.


A Körmend elleni sikeres kosármeccset követően jókedvűen, ám mégis kissé zavartan érkeztem egyik kedvenc zenekarom koncertjére. Egyrészt annyi bajuszt láttam, hogy hirtelen a Csángó Fesztiválon éreztem magam, másfelől olyan érzésem is volt, hogy Schuster Lóri-hasonmásversenybe csöppentem; rövid közvélemény-kutatás után kiderült, nem voltam ezzel egyedül. Még mindig jobban jártam, mint az az atyafi, aki az előzenekar, a Radar hallgatása közben az „Ez már a Pokolgép?” kérdő mondattal rukkolt elő. 


Zavarom már az első szám alatt tovaszállt, az Acélváros az énekes-gitáros Baranyi László hangján is hibátlanul szólt. A többi kötelező sem volt hamis, igazi élményt jelentett a Varjúdal, az Utolsó cigaretta, az Újra kezdeném és a többi remek opus, valamint – annak ellenére, hogy objektív okokból már bélást nem dobálhattunk a zenekarnak – a Kétforintos dal is. Szépen szólt a „Móóbil, Móóbil!” és a Lóri-féle tapsgép is, nem sok kivetnivaló volt a Mikulás előtti utolsó szombatban. Jóféle időutazást hozott a Ferenc-nap méretes Hammonddal, Magyarország-alakú gitárral, a 36 éve zenekari tag Sárvári Vilmossal. A jelenlegi felállásban lévők (az említetteken túl: Tarnai Dániel – basszusgitár, Szebelédi Zsolt – dob, Szabó Péter – billentyű) mindent megtettek azért, hogy az örökmozgó egy pillanatra se álljon meg.


Szalagavatók havában játszott a P. Mobil hosszú idő után Jászberényben, egyáltalán nem középiskolás fokon. Függetlenül attól, hogy hány forint a dal, sokáig éljen a rock and roll. Igen, a régi zene még mindig szól, nem is akárhogyan.


P.T. 

Fotó: Facebook/Grande Partifotó
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít