Menu

Szeles Péter Emléktorna: drámai végjáték után nyíregyházi siker

2016-10-18 12:18:13

 



A hétvégén (szombaton és vasárnap) megállás nélkül pattogott a röplabda a Bercsényi úti játékcsarnokban, ahol a Jászberényi RK által rendezett Szeles Péter Emléktornán hat NB I-es női csapat mérte össze erejét. A bajnoki rajt előtti utolsó torna a nyíregyháziak sikerét hozta, akik az utolsó mérkőzésen vesztett állásból fordítottak a házigazda JRK ellen.


A jászberényi röplabdasport emblematikus alakjára, Szeles Péterre emlékeztek szombaton és vasárnap a Bercsényi úti játékcsarnokban. A tiszteletére rendezett tornán hat NB I-es csapat körmérkőzéses alapon döntötte el a helyezések sorsát. Egy-egy találkozó két nyert szettig tartott, s a győztesek két pontot kaptak. A vesztesnek akkor járt egy pont, ha 2-1-re kapott ki. A harmadik, döntő szett 15 pontig, illetve két pontos különbség eléréséig tartott.


Amint az várható volt, már az első napi eredmények után kiderült, hogy a tornagyőzelemre nagy eséllyel a nyíregyháziak és a mieink pályáznak. Mindkét együttes biztosan nyerte mérkőzéseit. A mieink ugyan egy szettet veszítettek a tehetséges magyar játékosokat felvonultató MTK Budapest ellen, ám ennek ellenére győzelmük nem forgott veszélyben.


A második nap meglepetését a budaörsiek okozták, akik jó játékkal verték az MTK Budapest együttesét. Ezzel egyébként hármas holtverseny alakult ki a 4-6. helyen e két együttes és a TFSE között, mivel mindhárom gárda 3-3 ponttal zárta a tornát. Köztük az egymás elleni eredmények alapján összeállított kis táblázat sem döntött első körben (mindenkinek 2-2- pontja volt), így az egymás elleni találkozókon szerzett pontok döntötték el a végső helyezések sorsát.

alt


A torna utolsó két mérkőzésén dőlt el az első három hely sorsa. A csak magyar játékosokat felvonultató gödöllőiek és MTK Budapest találkozóján a szomszédvár jó játékkal győzött. s ezzel megszerezte a torna harmadik helyét.


A torna győztes kilétéről pedig az utolsó találkozó döntött. Egy héttel korábban a nyíregyháziak biztosan győzték le a mieinket, ám akkor nálunk a két válogatott játékos, Bleicher Réka és Pintér Andrea még nem lépett pályára. Nos, a 2016. évi Szeles Péter Emléktorna döntője minden igényt kielégített. Az első szettben végig Deme Gábor csapata irányított, s lányaink nagyszerű játékkal szereztek vezetést (21-17). A második játszma elején is a mieink domináltak, ám 6-2-es vezetésünk után átvette a játék irányítását a remek erőkből álló nyíregyházi csapat. Remek labdamenetek szórakoztatták a nagyérdeműt, s hol az egyik, hol a másik oldalon láthattunk bravúros megoldásokat. A szett hajrája a vendégeknek sikerült jobban, s egy 25-21-re megnyert játszmával egyenlítettek. A rövidített harmadik szett úgy alakult, ahogy azt egy drámaíró sem álmodhatta volna meg jobban. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 14-12-nél a mieinknek volt két labdája a torna megnyeréséhez. Az Í-re azonban a pontot végül a nyírségieknek sikerült feltenni, akik fordítottak és 16-14-re megnyerték a döntő szettet, s ezzel a 2016. évi Szeles Péter Emléktorna győztesei lettek.


Remek két nap volt, amely jól szolgálta a csapatok felkészülését az október 21-i bajnoki rajtra, amikor a Jászberényi RK – Gödöllői RC találkozóval megkezdődik a 2016/2017-es NB I-es női röplabda szezon. A torna során Deme Gábornak – az ellenfelek ismeretében – lehetősége volt a keret miden tagját pályára küldeni. A mieink közül a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a csapatkapitány Ivana Gardovic nyújtotta, de nem lehetett panasz csapatunk új liberójára, Milica Ivkovicsra sem. Vele sokat erősödött csapatunk, s az ütő Slijepcieivic is nagy hasznára lehet a gárdának a bajnoki szezonban. Az látszott a mieink játékán, hogy a három válogatott – Bleicher Réka, Pintér Andrea és a bosnyák válogatott Milica Ivkovics – csak a felkészülés hajrájában csatlakozott a többiekhez. Ezzel együtt nagyon biztató volt a lányok teljesítménye.


Az is kiderült a torna során, hogy a tavalyi szezonhoz képest jelentősen megerősödött nyíregyháziak a bajnokságban is nagyon komoly vetélytársai lesznek a mieinknek. Egyébkén pedig egyetlen csapatot sem lehet lebecsülni, mert mindenki képes jó játékra, meglepetésre. A Szeles Péter Emléktornán látottak alapján egy igazán izgalmas, jó bajnoki évre van kilátás, hiszen az itt szerepelt csapatok mellett a Vasas Óbuda, az UTE, a Kaposvár és a Palota is komoly célokkal vág neki az idénynek. Nem beszélve a bajnoki címet védő, tovább erősödött békéscsabaiakról, akik a nemzetközi szinten is egyre számottevőbb eredményeket érnek el.


Egy biztos: nem járnak rosszul, akik október 21-én pénteken esti programjukként a Jászberényi RK – Gödöllői RC NB I-es női röplabda bajnoki mérkőzést választják. A 2016/2017-es szezont nyitó találkozón a mieink számítanak egyértelműen esélyesnek, de a szomszédvár fiatal magyar csapata biztos, hogy nem feltartott kézzel érkezik majd hozzánk.


A 2016. évi Szeles Péter Emléktorna eredményei:


szombat


Jászberény RK – Gödöllői RC              2:0


MTK Budapest – TFSE                           2:0


Budaörsi DSE – Fatum-Nyíregyháza    0:2

 

Gödöllői RC – TFSE                                  2:1


MTK Budapest - Fatum-Nyíregyháza   0:2


Jászberényi RK – Budaörsi DSE        2:0


TFSE – Fatum-Nyíregyháza                 0:2


Jászberényi RK – MTK Budapest        2:1


vasárnap


TEVA Gödöllői RC - Budaörsi DSE        2:1


Jászberényi RK – TFSE                         2:0


Budaörsi DSE – MTK Budapest           2:0


Gödöllői RC - Fatum-Nyíregyháza      0:2


TFSE – Budaörsi DSE                           2:0

 

Gödöllői RC - MTK Budapest               2:0


Jászberényi RK – Fatum-Nyíregyháza    1:2


A 2016. évi Szeles Péter Emléktorna végeredménye:


1.    Fatum-Nyíregyháza 10 pont


2.    Jászberényi RK 8


3.    Gödöllői RC 6


4.    Budaörsi DSE 3


5.    MTK Budapest 3


6.    TFSE 3


Különdíjasok (a csapatok legjobb teljesítményt nyújtó játékosai):


Isis Francesco (Fatum-Nyíregyháza)


Ivana Gardovic (Jászberény RK)


Széles Petra (Gödöllői RC)


Boller Anna (Budaörsi DSE)


Hajek-Nagy Fanni (MTK Budapest)


Molnár Anna (TFSE)


A torna legjobb játékosa különdíját kapta:



Genesis Francesco (Fatum-Nyíregyháza)


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít