Menu

Száraz Ferenc bronzérmes a veterán birkózó világbajnokságon

2016-10-10 17:18:09

 

 


Lengyelországban rendezték meg a szabadfogású veterán birkózók világbajnokságát, melyen a magyar válogatott tagjaként szőnyegre lépett Száraz Ferenc, a Jászberényi Birkózó Club versenyzője is. Nem is akárhogyan szerepelt, hiszen az eredményhirdetés során bronzérmet vehetett át. (fotó: internet)



Egy arany- két ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar birkózók a lengyelországi veterán szabadfogású világbajnokságon, míg egy negyedik és három ötödik helyezést is begyűjtöttek a mieink. A diósgyőri Sipeki Károly minden ellenfelét legyőzte és tiszteletére felhangzott a Himnusz, míg Földesi István és Márta Mihály is csak a döntőben szenvedett vereséget.


Számunkra különösen nagy öröm a magyar válogatott szereplése, melynek sikeréhez Száraz Ferenc, a Jászberényi BC versenyzője is hozzájárult, aki Lakatos Győzőhöz hasonlóan az eredményhirdetés során a dobogó harmadik fokára állhatott. Pedig a sorsolása nem alakult túl szerencsésen, hiszen három amerikai versenyző is az ő ágára került. Az amerikaiakról pedig tudni kell,hogy minden korosztályban a világelithez tartoznak szabadfogásban. Ennek ellenére Feri bácsi az első meccsen szoros pontozásos győzelmet aratott, majd az elődöntőben csak a későbbi világbajnok tudta megállítani. Ezután az esti programban bronzéremért birkózhatott, ahol nagyon sima meccsen, mindössze 45 másodperc alatt tussal győzött, úgy, hogy a világbajnokság egyik legszebb dobását hajtotta végre.


Feri bácsi mérkőzései:

Negyeddöntő: Száraz Ferenc - Peter Gustav Haag(USA) 4-2

Elődöntő: Száraz Ferenc - Antonio Jose Pereza (USA) 0-5

Bronzmérkőzés: Száraz Ferenc - Dean Brian Barnard (USA) 4-0-nál tus

 

alt

A Lengyelországban sikeresen szerepelt magyar veterán válogatott. Balról a második Száraz Ferenc, a Jászberényi BC versenyzője, aki bronzéremmel zárta a viadalt.



A magyar versenyzők eredményei:


C-kategória:



85 kg: 1. Sipeki Károly (Diósgyőri BC)


D-kategória:


69 kg: 5. Tihanics Tibor (Kecskeméti TE)


85 kg: 3. Lakatos Győző (Diósgyőri BC)


E-kategória:



76 kg: 5. Hencz Gyula (Orosházi SBK)


85 kg: 5. Jászkai István (Diósgyőri BC)


130 kg: 2. Földesi István (Érdi Spartacus)


F-kategória:


58 kg: 2. Márta Mihály (OSBK)


85 kg: 3. Száraz Ferenc (Jászberényi BC)



G-kategória:


130 kg: 4. Wágner Mihály (FTC)


Olvasóink nevében is gratulálunk a magyar csapat valamennyi tagjának és felkészítőiknek is!


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít