Menu

Maradj otthon, maradj Európában – DK-s sajtótájékoztató a piacon

2016-09-16 12:18:54

 

 

Pénteken reggel a Demokratikus Koalíció helyi prominensei Gedei József önkormányzati képviselő és Gregor József, a testület külsős tagja a piaci csarnok sarkánál tartott sajtótájékoztatót, melyet főként a közelgő népszavazás indokolt, de helyi ügyek is szóba jöttek.


Gedei József szavaiból kiderült, hogy a testületi üléseken már többször is próbálkozott a bevándorlással kapcsolatosan véleményét kifejteni és arról határozati javaslatot is készített, de ez a fideszes többségű testületen „nem ment át”, azaz csak az írás maradt meg, eredmény nélkül.  Az október 2-i népszavazás ideje közeleg, így Gedei József a sajtó nyilvánossága előtt – és a piacot látogatók, valamint a szintén ott kampányoló fideszes aktivisták előtt is – kifejtette, mit is gondolnak ők. Szórólapjukon tömören az áll, hogy a Fidesz Európa-ellenes álnépszavazást tart, s inkább otthon kell maradni.


Gedei József röviden azt is elmondta, hogy a városvezetés teljesítményével sokan elégedetlenek, a vállalkozók is, mert amit ők szeretnének és kérnek is, az nem valósul meg. Nincs - vagy elfogyott már - munkaerő, az elkerülő út 3. szakasza pedig évek óta nem épül meg. A városvezetés pedig ez ügyben nem lép semmit. Ellenben nem a jövőt szolgáló intézkedéseket tesz, s Gedei ilyennek említette a kórház miatti 750 milliós pervesztést. A minap történt Fidesz-fórumon elhangzott riogatást – „a romáknak nem jut majd segély, ha a betelepítés megtörténik” – is felemlegette a DK-s képviselő, mint félrevezető álhírt.


A sajtótájékoztatón arról is szó volt, hogy az október 2-i népszavazás igazi lényege hazánk EU-ból való eltávolítása. Gedei József kifejtette, hogy hányszor, s kiket fogadott be ez az ország a történelem során. Így a jászokat is! S az ország csak gazdagabb lett általuk.  Az unióban értékek vannak és kötelességek is.  Ezt meg kell tartani, és nem kell elmenni szavazni egy, csak a FIDESZ és a kormánypárt érdekeit szolgáló szavazásra – ez a DK álláspontja.


A sajtótájékoztatón a helyi ügyekről elhangzott, hogy a DK írásos javaslatait rendre elutasítja a fideszes többség, pedig ők nem ülnek a babérjaikon. Gedei kifejtette, hogy az elkerülő út 3. szakasza megvalósítása érdekében költségvetésében egy pénzügyi alapot hozhatna létre a város. Az így rendelkezésre álló összeggel segíthetné, kiegészíthetné a kormányzat esetleg megnyíló kasszáját, s akkor talán végre megvalósulhatna az út.


KE

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít