Menu

Éjszaka az állatkertben

2016-09-01 09:10:41

 

Hazánkban ötödik alkalommal rendezték meg az Állatkertek Éjszakáját. Jászberényben is igen izgalmas és sokakat vonzó az ilyen program, így volt ez pénteken este is. Több százan voltunk ismét kíváncsiak, de szerencsére két pénztárat is nyitottak, hogy ne kelljen sokáig sorban állni a belépéshez. A felfokozott érdeklődéshez talán az is hozzájárult, hogy a gyerekes családokat arcfestés, ugrálóvár, falmászás-drótköteles lesiklással. Gazdagon felszerelt büfé is várta a késő estén megéhezett látogatókat.


altAz éjszakai látványetetés ritka alkalom az állatok számára is. Ám izgatottan várták gondozóikat és a népes látogatói csapatokat. Messze hangzó vijjogás, jajgatás, csettegés és egy-egy nagy üvöltés is elhangzott. A legsokoldalúbban a kakadu fejezte ki véleményét, talán nem tetszését. Újra és újra rázendített a változatos „panaszáradatra”, csak mondta és mondta különböző hangfestéssel. Talán azért, mert egyedül él, s az bizony egy madár számára sem jó állapot. A vörös panda is magányosan rótta köreit a kifutójában, de ő csendesen tűrte a látogatók rohamát, s érdeklődve nézett a kamerába is. A kenguruk az étkezéssel voltak jobban elfoglalva, de az egyiket zsebibabájával együtt sikerült lefényképezni még a sötétség beállta előtt.


A bemutatók során különböző állatok koponyacsontjait is szemügyre vehettük, s részletes ismertetőt is kaptunk róluk. Az éjszakai etetés fél tízkor kezdődött, s fél tizenkettőig tartott. Ez is lázba hozta a lakókat is, hiszen ritkán fordul elő velük, hogy késő este, már sötétben  kapnak vacsorát. A gondozóktól sok érdekességet is megtudhattunk, olyat, amit nem írnak a könyvek. A zoo lakóinak vannak sajátos szokásaik, ami egyéniségüktől is függ, erről is hallhattak a látogatók.


KE

 

alt

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít