Menu

Könyvzugi manók érkeztek a könyvtárba

2016-08-10 17:04:39

 

A városi könyvtárban nagy munka zajlott ezen a nyáron. A nyolcévente előírt leltározást végezték a könyvtárosok, de most már zsong a ház, kicsik és nagyok újra egymásnak adják a kilincset. Kedden egy sajtótájékoztató is zajlott a gyermekkönyvtárban, ahol a gyerekek is ott zsizsegtek. Nagyon érdekes dolgot fedeztek fel. A falakat kedves, színes figurák, a könyvzugi manók és barátaik színes, kedves, bohókás rajzai, képei borítják.


altPalóc-Bakos Ilona gyermek-könyvtáros azt mesélte el, hogy a könyvtárosok új történeteket találtak ki, s azokat egyre csak bővítik. A story megalkotásában Csáki Anita és Tóthné Sas Henriett könyvtárosok mellett Kunné Darók Anikó, a Központi Óvoda vezetője is részt vett, így egy igazán izgalmas történet kerekedett ki. Sőt, Verseginé Ujhelyi Petra könyvtárosként meg is rajzolta a figurákat, s aztán nagyobb rajzokat, falfestményeket is készítettek a gyermekkönyvtár falainak díszítésére. Ezeken megismerhetjük a Könyvzugi manókat, akik heten vannak, s a szivárvány minden színében pompáznak. Szaki, Nefelejcs, Sáfrány, Pirinyó, Lilla, Moha és Kelekótya bohókás figurák, de némelyik hasonlít egyik-másik kedves ismerősünkre. Lehet ez véletlen, de nem biztos! A lényeg, hogy kis füzetkék is készültek – és reményeik szerint majd még készülnek is a folytatással - , hogy a manók érdekes kalandjai a világ felfedezésében segítsék a könyvtárlátogató apróságokat. Most két kis füzet van kész, de a folytatás is biztos.


A könyvtári élet persze nem áll meg a gyermekkönyvtári titkoknál, hiszen a leltáron túl, s újabb rendezvények előtt vannak. Kovács Péter, a könyvtár vezetője elmondta, hogy a Kultur-zug programjaival várják a látogatókat.  Készülnek író-olvasó találkozóval szeptembertől minden hónapban. Szintén szeptemberben, 23-án  a csillagászati kör vendégeként egy űrkutatási szakember tart majd előadást.

 

alt




A sajtótájékoztatón Szabó Tamás polgármester is jelen volt, s gratulált a színes manók érkezéséhez. A festés megvalósításához adott szponzori támogatásban két helyi cég is nagy részt vállalt, amiért köszönettel tartozik a város. A tájékoztatón arról is szó esett – a leltár kapcsán –, hogy a városi könyvtár állománya, annak sokoldalúsága és korszerűsége megfelelő, és méltó Jászberényhez. A könyvtár fontos intézmény volt és marad is, hallottuk a sajtótájékoztatón.


Kiss Erika

 

alt

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít