Menu

Juniális és főzőverseny Öregerdőn

2016-07-13 09:45:31

 

Ha július kezdete, akkor juniális főzőversennyel egybekötve Öregerdőn, a Gyermektábor melletti boltnál. A főszervező, Krizsáné Kósik Mária hagyományteremtő szándékkal indította útjára a rendezvényt, amelyet már 2013-ban is megrendeztek. Az időjárás idén is kedvezett a juniális résztvevőinek, s remek hangulatban telt a nap.


Már kora reggel gyülekeztek a főzőverseny résztvevői az öregerdei Gyermektábor mellett lévő bolt körüli területen, ahol a fák árnyékában kezdhették az előkészületeket. Idén is volt olyan kis közösség, akik főztek ugyan, de a versenyre nem akartak nevezni. Pedig nyugodtan megtehették volna, hiszen itt korábban és most sem az volt a legfontosabb, hogy ki, milyen helyezést ér el. A lényeg ezúttal is az volt, hogy aki eljött erre a rendezvényre, az jól érezze magát. Ehhez pedig adva volt a remek idő, valamint az is, hogy a résztvevők nagy része már az előző évekből ismerte egymást. A gyerekeket ugráló vár és gumiasztal is várta, s a hangulatfelelős, a DJ is igazán kitett magáért.


Remek hangulatban folyt a főzés, s közben még egy focimeccsre is összeverődtek a kicsik és a nagyok, a fiúk és a lányok. Mert bizony itt a lányok között is volt több bátor jelentkező, aki beállt a labdát kergetők közé. Igaz, egyeseknek gyakran kellett ivószünetet tartani a nagy melegben, de volt rosszabb meccs is az Eb-n, mint ez az öregerdei összecsapás, amely egyesek szerint 3-3-as döntetlennel ért véget, míg mások 3-2-re emlékeznek. Idő közben persze szép lassan elkészültek az ételek, s jöhetett a zsűrizés.

 

 

alt

Fotógaléria a Facebookon




A rendezvény indítása óta társadalmi zsűri végezte az étkek minősítését, amely ezúttal egy főre csökkent, hiszen az öregerdei juniális ezúttal egybe esett a Jász Világtalálkozóval. Eme nemes, de nehéz feladat ezúttal e tudósítás írójára várt, aki megpróbált megfelelni e kihívásnak. Nem volt könnyű dolgom, mert mind a hat, a versenyre benevezett csapat alaposan kitett magáért. Jobbnál jobb falatokat kellett elfogyasztanom, miközben a sorrendet is fel kellett állítani. Az első helyezett csapat a remek ízek mellett úgy tálalta ételét, hogy bármelyik nagy étterem is megirigyelhette volna. Meg kell azt is jegyezni, hogy a tavalyi győztes újrázott, azaz közel került a vándorserleg végleges elnyeréséhez. Ez akkor következik be, ha egy csapat az egymást követő három évben is első lesz. A kupa egyébként ismét a fővárosba került, hiszen az öregerdőben otthonosan mozgó budapesti csapatról van szó.


A főzőverseny végeredménye:



1.    Kicsi Ricsi (gombás vadragu, rozmaringos túrógombóccal és káposztás lángos)


2.    Vince Főnök (töltött káposzta)


3.    Iksz (sertés-marha fasírt, rántott cukkíni, sült burgonya tejfölös uborkasalátával)


Különdíjas: Tárcsások (tárcsán sült)


Oklevelet kapott a Torkos Kft. (torkos gulyás) és a Mi főzünk.com (mami pörköltje).


A felsorolásból is kitűnik, hogy a hat csapat, hatféle étel elkészítésére vállalkozott, s ez valamennyiüknek remekül sikerült. Így azután senki sem maradt éhen, s a jó étvággyal elfogyasztott ebédet követően folytatódhatott a juniális, amely ugyanolyan remek hangulatban telt, mint a korábbi években. E rendezvény ismételt sikere is bizonyítja, hogy az embereknek milyen nagy igénye van a közösségi programok iránt. Nem véletlen, hogy a nap végén a jövő évi viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít