Labdarúgó Eb: a franciák is a négy között

2016-07-04 11:04:33

 

 

Vasárnap este lejátszották a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság utolsó negyeddöntőjét, melyben a házigazda együttes 5-2-re legyőzte az izlandiakat és bejutott az elődöntőbe.


Az már korábban eldőlt, hogy az egyik ágon Portugália és Wales mérkőzik meg a fináléba jutásért, s vasárnap este az is kiderült, hogy a másik ágon a világbajnok németek ellenfele a házigazda francia együttes lesz.


Didie Deschamps csapata húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert Izland ellen, majd az első félidő hajrájában megduplázta előnyét a teljesen szétesett ellenfelével szemben. A szünetben az izlandiak rendezték soraikat, s a kissé kényelmesen játszó franciák ellen két gólt is szereztek a másodi félidőben. Az 5-2-es hazai siker teljesen megérdemelten született meg, de Izland is emelt fővel búcsúzott a 2016-os Európa-bajnokságtól.


Most két nap szünet következik a kontinensviadalon majd szerdán este a Portugália – Wales, csütörtökön este pedig a Németország – Franciaország elődöntőt rendezik. A két győztes vasárnap mérkőzik meg egymással, s azon a találkozó kiderül, hogy 2016-ban ki ül fel Európa labdarúgó trónjára.


Szántai Tibor


Hír megosztása