Menu

Jászberény egyetemváros lesz

 

2016-06-27 11:53:56

 

A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karán az utolsó diplomaosztó ünnepségét tartották június 24-én, s ezzel lezárult egy korszak a Rákóczi úti intézmény történetében.  A felsőoktatásban következő változások szerint július 1-től a jászberényi – hamarosan 100 éves jubileumához érkező - kar hallgatói és oktatói az egri központú Eszterházy Károly Egyetem keretében folytatják munkájukat. Így Jászberény napokon belül egyetemvárossá lesz – ez is elhangzott a pénteki, ünnepélyes tanácsülésen.

 
A Jászberényben most végzett 72 hallgatót dr. Varró Bernadett, a kar dékánja köszöntötte és búcsúztatta is. Arra kérte őket, hogy pályájukon a jászberényi pedagógusképzés szellemi örökségét vigyék tovább. Nehéz, de szép pályájukon pedig ne feledjék a továbbképzés jelentőségét, hiszen az oktatásban is fontos a változásokkal való lépéstartás, a tudás megújítása. A mostani változásokkal a pedagógus-továbbképzés lehetőségei is bővülnek, az egyetemmé válással szélesebb palettán kínálják majd a végzetteknek. Az alma mater mindig nyitva áll önök előtt – hangzott a bíztató jó szó.


A most diplomázott hallgatók közül 30-an tanítóként fejezték be felsőfokú tanulmányaikat, óvodapedagógusként 19-en, informatikus könyvtáros lett 12 hallgató, andragógus 4, pedagógus továbbképzés keretében angol műveltségterületi képzésben heten vettek részt.  A végzettek nappali tagozaton és levelezőn egyaránt folytatták tanulmányaikat. A 72 végzős között egyébként csupán négy férfi volt, két tanító szakos és két informatikus könyvtáros.
 

alt



Dr. Tőzsér János professzor, a Szent István Egyetem rektora köszönetet mondott a jászberényi kar vezetésének, a dékán asszonynak, hiszen közel 16 éven át tartott az együttműködés korszaka. A kar vezetése pedig nagyon sokat tett ebben az időszakban, és az átalakulás érdekében is. A kari vezetés munkájának is elismerése, hogy újabb korszak kezdődhet a pedagógus-képzésben Jászberényben.


Kitüntetések átadása is a rektor feladata volt. Így dr. Tőzsér János Bogdán Vivien végzős tanítónak az egyetem babérkoszorújának hallgatói fokozatát adta át. A SZIE elismerő oklevelét  a Tudományos Diákköri Tanácsban végzett kimagasló munkája elismeréseként dr. Sebők Balázs főiskolai docens vehette át.  Az Emberi Erőforrások Minisztere kitüntetését, a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet pedig dr. Varró Bernadett főiskolai tanár, a kar dékánja kapta meg. Az indoklás szerint: a felsőoktatás területén végzett több évtizedes kiemelkedő, példaértékű, magas színvonalú oktatói és vezetői tevékenysége elismeréseként.


Az ünnepi tanácsülés résztvevőit köszöntötte Pócs János országgyűlési képviselő is, és gratulált a végzősöknek, akiknek életében új korszak kezdődik. A hallgatók is búcsúztak az alma matertől, és egyben fogadalmat is tettek, hogy a tanultakat munkájuk során jól használják majd.


A díszünnepség most sem zajlott zene nélkül. A főiskola vegyes karának műsorát – Virágné dr. Juhász-Nyitó Klára főiskolai adjunktus vezetésével – hallhatta a népes közönség, ahogy több hallgató hangszeres szólista bemutatóját is. A végzettek fogadalomtétele után dr. Tőzsér János rektor és Varró Bernadett dékán adták át az okleveleket.


Kiss Erika
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít