Menu

Zenélő galéria a Könyves Csütörtökön

2016-06-16 10:34:54

 

„Sero venientibus ossa”, azaz későn jövőknek csontok jutnak, tartja a latin közmondás. Hát, jómagam későn érkeztem a Könyves Csütörtökön a mozi elé, de még a húsos falatokból is jutott bőven. Nem bográcsok, fazekak társasága hívogatott, hanem a remek duó, az Acoustic Gallery koncertjére igyekeztem.


Hasábburgonya és vegyes köret mellé a szezon eddigi legjobb gitárszólóit kaptam Kozma Norberttől, a Társulatból, a kései P. Boxból is ismert Koroknai Árpádtól pedig nem kisebb klasszikusokat, mint Billy Idol, a Dinamit vagy a Deep Purple. Olyan Vad Fruttik-feldolgozást is elhelyezett a hallójáratokba a két zenész, hogy biztosra veszem, a Fürdő és a Holló András utca környékén közlekedőket nem csak a fekvőrendőr késztette lassításra.


És hogy kinek köszönhettem, hogy június 9. jól végződött számomra? Nos, a könyvtárosoknak, akik mindig kitalálnak valamit. Tavaly például - hála nekik - túrhattam egy sorozatnyi sportévkönyvet a ’70-es, ’80-as évekből, és az elsőre száraznak tűnő adathalmaz hosszú heteken keresztül nyújtott számomra izgalmas társadalom-, gazdaságtörténetet. De nem kevesen lennének azok, akik az ő közvetítésükkel hallhattak először Kávészünetet, Hobót, Misztrált, láthattak-hallhattak kortárs írót, tekinthettek végig kiállítást. Kalapács Józsi énekelte a ’80-as években: „Nemzedékemért csak annyit kérhetek, / Hogy szeressétek a gyerekeket.” Bár szótagszámilag nem jön ki, helyettesítsük a második tagmondat tárgyát a „könyvtárosokat” szóval bátran. Higgyék el, abból baj nem lehet.


„Csuda dolgokat találnak a gyerekek ezeken az interneteken”, lelkendezett egy nyugdíj előtt álló fizikatanár évekkel ezelőtt, így, többes számot használva. Tegyük hozzá: a csudák ott vannak a kézzel fogható világban, így a könyvtárak polcain is – ne féljünk felfedezni azokat.


P.T.

 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít