Menu

Polgármestert és szülész-nőgyógyászt gyászolunk

 

2016-06-09 14:36:28

 

Nagyon szomorú hetünk van. Két olyan ember is eltávozott közülünk, akik nagyon értékes tagjai voltak a Jászság közösségének. Banka Ferencet, Jászszentandrás polgármesterét és dr. Fehér András szülész-nőgyógyászt gyászoljuk.


Miért mindig a jók mennek el korán? Ezt a kérdést nagyon sokszor feltettük már életünk során, amikor olyan ismerősünk, barátunk távozott az élők sorából, akinek még sok dolga lett volna e világon. Sajnos a kérdés ezen a héten ismét aktuálissá vált. Két olyan embert is elveszített a Jászság, akiknek nagyon sokat köszönhetnek az itt élők.


altBanka Ferenc – Jászszentandrás polgármestere


Banka Ferit (sporttársként csak Boxi-t) még a jászapáti gimnáziumban egy évfolyamban eltöltött évek alatt ismertem meg. Nagyon tisztességes, szerény fiatalember volt, s az maradt élete végéig. Imádta a labdarúgást, sokat játszottunk együtt, volt mikor egymást segítve, volt mikor ellenfélként farkas szemet nézve. Fair játékos volt, nemcsak a sportban, hanem az élet más területein is. A gimnáziumból kikerülve már ritkábban találkoztunk, de mindig megállapíthattam, Boxi nem változott, ugyanaz az ember maradt polgármesterként, mint volt korábban, amikor még nem képviselte, intézte egy nagyobb közösség ügyes-bajos dolgait. Sok dolga lett volna még szűkebb és tágabb környezetében is, de az égiek elszólították közülünk.


Feri! Sokaknak hiányozni fogsz. Köszönjük, amit közösségünkért, a Jászságért, szűkebb hazádért, Jászszentandrásért tettél! Örökre velünk maradsz, emléked megőrizzük!


Dr. Fehér András – szülész-nőgyógyász


Az emberi létezés talán legszebb pillanata, amikor új élet születik. Ennek tevékeny részesei a szülész-nőgyógyászok, akik tudásukkal segítik a szülőket, elsősorban természetesen a kismamákat. Természetes hát, hogy sokan ismerik őket.


altSokan ismerték dr. Fehér Andrást is, aki néhány éve (2009. szeptember 16-án) érkezett a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba. Gyöngyösről jött, ahol pályafutását kezdte és 30 év után váltott. Dr. Balogh János lovasbalesete után úgy érezte, hogy itt a helye Jászberényben és jött. Egyébként sem volt ismeretlen a jászságiak számára, mert korábban a szomszéd városban is sokan felkeresték kistérségünkből. Gyorsan megszerettette itt magát. Csendes, nyugodt stílusa környezetére is átragadt.


Nagyon sok család gondol a napokban sokat rá, hiszen földi munkássága idején apróságok százait, ezreit segítette a világra. Volt alkalmam néhányszor találkozni, beszélgetni vele, mint az egészségügyi és sportbizottság elnöke, mint újságíró és mint édesapa is. Személye hihetetlen nyugalmat árasztott, megfontolt és felkészült volt az egészségügyet érintő kérdésekben, de a nagyvilág és szűkebb környezetünk ügyeiben is.


Doktor Úr! Ön ideje korán lejárt, de mégis közöttünk marad. A sok-sok kis élet, amely az Ön kezei között jött világra, emlékeztet mindig bennünket arra, hogy köztünk volt, életünk részévé vált. Mindent köszönünk. Emlékét megőrizzük!


Szántai Tibor


 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít