Menu

Trianonra emlékezett a Jobbik

2016-06-06 15:20:01

 

Szombaton délelőtt tartotta trianoni megemlékezését a Jobbik Jászberényi Alapszervezete. A Trianoni Emlékműnél emlékeztek és emlékeztettek a 96 évvel ezelőtt történtekre, a magyar történelem egyik legszomorúbb napjára.


A Magyar Hiszek Egy közös elmondásával kezdődött a Jobbik Jászberényi Alapszervezetének trianoni emlékezése, majd Budai Lóránt mondott beszédet. A helyi szervezet elnöke emlékeztette a megjelenteket, hogy immár nyolcadik alkalommal emlékeznek és nem ünnepelnek ezen a napon.


– Akik itt vannak, azok tudják, miért emlékezünk és miért nem ünnepelünk ezen a napon. A kollégáim azt kérték, hogy az aktuálpolitikát hagyjam ki a beszédemből, de nem tehetem meg, hogy a jelenkor eseményeiről ne szóljak – kezdte beszédét Budai Lóránt, aki a baloldalról csak röviden szólt. Ők már 2004-ben leszerepeltek, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson 32 millió románnal fenyegették az országot, derült ki szavaiból. A FIDESZ-t is ostorozta a jobbik helyi elnöke. Felemlítette többek között, hogy nem tettek meg mindent a magyar föld védelme érdekében, s Románia uniós tagságát is feltétel nélkül támogatták, figyelmen kívül hagyva Erdély autonómia törekvését. Ugyanakkor a kormány és az Európai Unió sem tesz meg mindent, hogy megvédje az uniós magyar állampolgárokat Romániában és Ukrajnában, jelentette ki Budai Lóránt, utalva a két szomszédos országban közelmúltban történtekre.


– A kormány ünnepel, mi emlékezünk. Történelmünk egyik leggyászosabb napja a mai. Ébredj Magyarország! Ébredj Jászberény – zárta beszédét Budai Lóránt.


Az ünnepség folytatásaként előbb Székely Mihály Tamás szavalta el Sajó Sándor Magyarnak születtem című versét, majd Oltvölgyi Béla emlékezett a 96 évvel ezelőtti eseményekre.


– Folyamatosan emlékeztetnünk kell a világot, hogy mi történt 1920-ban, kinek, kiknek köszönhetjük Trianont. Az 1900-as évek elején új Sátán született, az ő munkájának eredménye volt ez a „békediktátum”. Napjainkban pedig Európa Trianonját éljük a kontinenset ellepő arab invázió miatt. Gyermekeink, unokáink jövője érdekében sem szabad felejtenünk Trianont, s mindenütt el kell mondanunk, hogy az ott született döntés milyen igazságtalan – mondta a szónok.

 

alt




A Székely himnusz eléneklését követően Székely Mihály Tamás gróf Apponyi Albert védőbeszédéből olvasott fel, melyet Trianon kapcsán mondott el. Az ünnepség zárásaként mécseseket gyújtottak meg és helyeztek el az emlékműnél. Előtte Budai Lóránt még megjegyezte, ha rajtuk múlik, akkor egy év múlva az uniós zászló helyett már a Székely zászlót lengeti majd a szél az emlékműnél.


Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít