Menu

Szabadtéri Színpad: elkészült a felújítás – kezdődhet a szezon

2016-06-02 16:48:20
 
 
Kedden délelőtt a Szabadtéri Színpadon tartott sajtótájékoztatót Szabó Tamás. Városunk polgármestere a helyszínen ismertette, hogy milyen felújítások történtek a szezon kezdete előtt a nyári időszakban központi kulturális helyszínnek számító létesítményben.
 
 
A polgármester a felújítás és az átalakítás egy részét szükségszerűnek nevezte, mert már korábban felmerült problémákat (beázás, a színpadborítás elérett, a színpad méretének növelése) tudtak így kezelni. Ugyanakkor a Jászok produkció bemutatása kapcsán is megerősítést nyertek ezek a gondok, melyek során felmerült az előszínpad alkalmazása, valamint annak befedése is. Mindezek ismeretében Zsidei János, a Jászok produkció műszaki vezetője, Tóth József a Jászkerület vezetője, Alvári Csaba városi főépítész, Hornyák János statikus és Szűcs Gábor, a Jászság Népi Együttes vezetője egy olyan tervet dolgozott ki, amely figyelembe vette a produkció által megfogalmazott és a városi igényeket is. A munkálatok 3+1 részre bonthatók, melyekről Szabó Tamás egyenként is szólt. 
 
 
– A Szabadtéri Színpad fedésének kijavítása a belső burkolat és a színpad szerkezetének megújítása már szükséges volt, mert egyrészt a beázások sok kárt okoztak, másrészt a színpad méretének növelése (10x10 m-ről, 12x12 m-re) nagyszabású rendezvények megtartását is lehetővé teszi a jövőben. A színpad burkolata időtálló és csúszásgátló lett, amely alapkövetelmény. Egyébként pedig a belső burkolat olyan anyagból készült, amely a hangot nem veri vissza, miközben javítja az akusztikát. Ezen munkálatok költsége közel 12 millió forint volt. 
 
 
alt
 
 
 
– A Szabadtéri Színpadon többségében olyan programok vannak, amelyek csak ritkán engedhetik meg, hogy esőnapot is betervezzenek a szervezők. Ezért nem elég, ha a színpad és a nézőtér fedett, a köztes részt is be kell fedni. Ez pedig a tető felújításával egy időben megtörtént, azaz megépítettek egy előtetőt is. Ez valamivel több mint 7,5 millió forintba került. 
 
 
– Korábban az is problémát jelentett, hogy a nézőtér messze van a színpadtól, s ezért több esetben is előszínpadot kellett építeni. A mostani beruházás keretében egy olyan beton felület készült el, amely lehetővé teszi az előszínpad gyors és biztonságos felépítését. Ennek költsége közel 3, 5 millió forint volt. 
 
 
– Mindezek ismeretében teljesen logikus lépés volt a város részéről, hogy egy 3 éves, halasztott fizetés keretében egy komplett mobilszínpadot fedéssel együtt vásároltunk. A színpad maximum 144 m2 felületű lehet és 2x1 méteres elemekből rakható össze. Kétféle fedést lehet fölé tenni, melyek a kor követelményeinek minden szempontból megfelelnek. Ennek 21 millió forint volt a költsége – mondta a polgármester.
 
 
A TutiHír.hu kérdésére – Tervezik-e Riszner sétány felújítását, amely a Szabadtéri Színpadhoz vezet? – Szabó Tamás kijelentette, hogy annak költségeit a jövő évi költségvetés tartalmazza majd. Továbbá azt is mondta a polgármester, hogy a Margit-szigetnél a jelenlegi két ideiglenes híd helyére is végleges megoldást terveznek. Az elkerülő út záró szakaszának elkészültét követően pedig a városközpont lenne a rendezvények fő helyszíne, míg a Margit-sziget rekreációs központ lesz a terveik szerint.
 
 
Szántai Tibor
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít