Menu

Fűtéskorszerűsítés a Lehel Vezér Gimnáziumban

2016-06-02 16:25:55

 

A polgármester keddi, a Szabadtéri Színpadon tartott sajtótájékoztatóján arról is beszámolt, hogy elkészült a Lehel Vezér Gimnázium fűtéskorszerűsítése is. Szabó Tamás azt is elmondta, hogy a nyár folyamán a város más oktatási intézményeiben is lesznek felújítások összesen mintegy 30-35 millió forint értékben.

 
 
A Lehel Vezér Gimnáziumban nyolc 35 éves kazán biztosította egykoron a fűtést, amelyből már csak három volt működőképes. A fűtés korszerűsítése így igencsak időszerű volt, s ez a napokban befejeződött. A három új kazán – egyenként 150 kW teljesítményű – programozható, számítógépes vezérlésű és a minél hatékonyabb és költségtakarékosabb működés érdekében össze is van kapcsolva. A teljes kazánházi felújítás költsége 12 millió forint +áfa volt, s ezt a polgármesteri hivatal a JVV Zrt.-től rendelte meg. 
 
 
– A felújítást már nem lehetett halasztani, mert a régi kazánok bármikor leállhattak volna és akkor a gimnáziumban a fűtést nem tudtuk volna biztosítani. A beruházás eredményeként egyrészt 30-35%-os költségmegtakarítást érünk el, másrészt pedig hosszú távon biztosítjuk az intézményben a megfelelő színvonalú fűtést – mondta Szabó Tamás.
 
 
A felújítással egyidejűleg a régi 80 m3-es gázórát 40 m3-re cserélték, s ez évente további ötszázezer forintos megtakarítást eredményez. A felújítást végző cég javasolta a gimnázium teljes, 40-50 éves, elhasználódott, gazdaságtalan csőhálózatának és fűtőtesteinek minél előbbi lecserélését is. Amint az Szabó Tamás szavaiból kiderült, ezt a jövő évi költségvetés tervezésekor figyelembe is veszik.
 
 
A polgármester jelezte, hogy a nyári szünetben más iskolákban is várható karbantartás, felújítás. Az idei évben mintegy 70 millió forint van a költségvetésben az intézményi felújításokra biztosítva. Ebből 30-35 millió forintot az oktatási intézményekben elvégzendő feladatok költségeinek fedezetére költenek majd.
 

Szántai Tibor
 
Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít