Menu

Bereczki Szabolcs bronzérmes – Száraz Vivien második

2016-05-30 10:15:04

 


Ismét remek hétvégét zártak a Jászberényi Birkózó Club versenyzői. A Diák országos döntőjében Bereczki Szabolcs szerzett bronzérmet, míg a  felnőtt női bajnokságban a még junior korú Száraz Vivien súlycsoportjában a második lett.


Május 28-án az UTE csaraltnokában, Budapesten rendezték meg a Diák II. Kötöttfogású Országos Bajnokságot, melyen a Jászberényi Birkózó Club két versenyzőz indított. Közülük a 26 kilógrammosoknál versenyző Bereczki Szabolcs remek, technikás birkózással három mérkőzést nyert, s egyet veszítet és így az eredményhirdetés során a dobogó legalsó fokára állhatott, azaz bronzérmes lett. Szabolcs ezzel az eredménnyel egy nagyszerű első félévet zárt, hiszen februárban területi bajnokságot nyert, majd a Diákolimpián, s most a magyar bajnokságon szerzett bronzérmet.

 

A 42 kilogrammosok között Baráth Konor is jól helytállt, ám ezúttal nem jött ki olyan jól a lépés neki, mint a Diákolimpián. Ezúttal a legjobb nyolc között végzett a 30 indulót felvonultató mezőnyben. Számára biztató lehet, hogy még jövőre is ebben a korcsoportban versenyezhet.


 

Május 29-én a felnőtt női országos bajnokságot is az UTE csarnokában rendezték meg. A 75 kilogrammosok mezőnyében indult a még junior korú Száraz Vivien, aki három mérkőzést nyerve jutott a fináléba. Ott az olimpiai kvótával rendelkező Nagy Zsanettel (UTE) mérkőzött, s alaposan megizzasztotta esélyesebb ellenfelét. Egyelőre még győzött a nagyobb rutin és tapasztalat, ám Vivi megmutatta, hogy a felnőttek között is számolni kell már vele. Rá egyébként a közeljövőben még két nagyon fontos verseny vár. Egy hónap múlva a korosztályos (junior) Eb-n indul Romániában, majd szeptemberben a franciaországi junior VB-n vesz részt a magyar válogatott tagjaként.


Bereczki Szabolcsnak, Baráth Konornak, Száraz Viviennek és edzőjüknek, Száraz Tibornak olvasóink nevében is gratulálunk!



Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít