Menu

Wolverines: elszállt az esély a rájátszásra

 

2016-05-25 13:51:43

 

Mindkét csapat számára fontos, a rájátszásba kerülés szempontjából meghatározó volt a szombati Jászberényi Wolverines – Gladiators 2 amerikai futball bajnoki mérkőzés. A FEZEN Divízó II-ben kilenc csapat versen egymással, s hat juthat a rájátszásba. Sajnos a szombat nem a mi napunk volt, a vendégek sikerével ért véget a találkozó, s így az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt, hogy a Rozsomákok idén nem kerülnek a rájátszásba.


A mieink két vereséggel, a vendégek egy vereséggel és egy győzelemmel álltak a tabella 7., illetve 5. helyén a találkozó előtt. Balogh Kornél legénységének csak győzelemmel maradt volna reménye a rájátszásba kerülni – az első kettő alapból a 4-es döntő résztvevője, míg a 3-6. helyezettek játszanak egymással a másik két kiadó helyért –, s ezért mindent meg is tettek a fiúk ezen a délután, de el kell ismerni, jobb volt az ellenfél.


A találkozó első perceiben egy remek indítás, elkapás után szerzett TD-t a Gladiators 2, s mivel az extrapontokat is besöpörték a vendégek, máris 8-0-ra vezettek. Ezt követően jól védekezett csapatunk, és a támadó alakulatunk is jól tette a dolgát, hiszen többször is közel kerültünk, hogy TD-t szerezzünk. Két alkalommal sikerült is, de szabálytalanság miatt a játékvezetők visszarendelték csapatunkat. Mint később Balogh Kornél elmondta, korrekt volt mindkét ítélet. E mellett háromszor is az 1 yardos vonalról próbálkozhattunk, de hiába. Ezzel szemben a másik oldalon született még egy TD, s a vendégek már 14-0-ra vezettek. A félidő vége előtt végre siker koronázta a mieink erőfeszítéseit és Kádár Gergely remek TD-jével és Bábosik Dénes kétpontosával sikerült 8-14-re felzárkózni.

 

alt

Fotók a Facebookon




Sajnos a második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első. A vendégek gyorsan újabb TD-t szereztek, majd az extrapontokat is megszerezték (8-22). Lendületben maradt a Gladiators és egy újabb TD-vel el is döntötték a találkozó sorsát (8-28). Innen már nem volt visszaút. Főleg úgy, hogy a mieink visszatérő irányítója a második félidő elején megsérült és kivált a játékból. Igaz, Kádár TD-jével még 14-28-ra alakult az eredmény. A vendégeknek azonban ezen a napon mindenre volt a válaszuk, s nem sokkal a találkozó vége előtt már 14-40 volt az eredmény. A végén még Kovács Levente szerzett 6 pontot a mieinknek, s így alakult ki a 20-40-es végeredmény.


Bár a Rozsomákok mindent megtettek a győzelem érdekében ezen a délutánon, ám a jobb formában lévő Gladiators 2 ellen ez kevésnek bizonyult. A vendégek frissebbeknek, ötletesebbnek tűntek, s végül megérdemelten nyerték meg az összecsapást. Jár a dicséret a Rozsomákoknak is, hiszen a végsőkig küzdöttek, de ez ezen a napon csak ennyire volt elég.


Jászberény Wolverines - Gladiators 2 (0-8, 8-6, 0-14, 12-12)



Pontszerzők: Harsányi Alex 2 TD, Kondorosi Attila, Palágyi Dániel, Gyarmati Ottó, Uri-Kovács István 1-1 TD, Harsányi Alex, Palágyi Dániel 1-1 2 PT, Kádár Gergely 2 TD, Kovács Levente 1 TD, Bábosik Dénes 2 PT.


Szántai Tibor
 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít