Menu

Jókedvű szombat este 138 húron

 

2016-05-18 11:49:12

 

A zenei kérdéseket részben „autentika – nem autentika” határmezsgyéjén értelmező ismerősi körben némileg megosztó a Cimbaliband: van, aki szerint már túlzottan is eltávolodtak az „ortodox” népzenei hagyományoktól, és vannak azok (például én), akik nem zavartatják magukat az új nótákat hallva, és még arra is vetemednek, hogy Szita Eszter énekét állítsák be csengőhangnak. A hozzám hasonlóakból egy pár tucatnyi ember gondolta úgy május 7-én, hogy illő megünnepelni a turai székhelyű banda 10. születésnapját.

 

alt




A mozi nagyszínpadán vezényelte a vidám ünnepi zsúrt Unger Balázs, aki laza ingével-pólójával, piros dorkójával ránézésre az a srác az amerikai filmekből, akivel az ember leginkább spanolni szeretne az egyetemi kampuszon. Ő azonban nem csak jófej, hanem elsőrangú zenész-dalszerző-frontember is, aki társaival együtt elég rendesen felpakolta a világzenei térképre a Cimbalibandet. Azt a társaságot, amelynek berényi altkoncertjébe a közönséggel integetős fotó mellett belefért a Kiscsillag-feldolgozás, Parno Graszt-továbbgondolás, de még a jászságos táncosok vendégszereplésével felturbózott hegedűs-brácsás vonószene is, a kötelező Oppadiridáról, valamint a futkározós ska felé integető Balatoni nyaralóról nem is beszélve. Mindez talán a kritikusoknak is bizonyította, hogy Ungerék zenéje nem szimplán balkáni alapokon nyugvó ritmus- és tempókavalkád, jóval komplexebb történet annál.


Kisgyermek, gyakorló néptáncos és idős önfeledten dobolt a lábával (a divatdiktátor-mókamester ütős, Horváth Dániel pedig a dobverőivel, -seprűivel), igazán klasszra  sikeredett hát a koncert óta Algériát is megjárt Cimbaliband első kétszámjegyű szülinapja. Mint egy hűsítő fröccs a fárasztó munkahét végén, jófajta, nem alsó polcos rizlingből: nagyon jólesett.


P.T. 
Fotók:
jasznaplo.hu/Bíró János

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít