Menu

Május

2016-05-11 16:11:36

 

A naptári év ötödik hónapja számomra a jóízű remény időszaka. A szerenádozókat, ballagókat látva-hallva újból farmerdzsekis, ügyetlenül borotvált, néha idétlenül csókolomozó tizenévessé válok.


Igen, tinivé, aki ha nem is hangoztatja lépten-nyomon, hogy „Ide nekem az oroszlánt!”, bízik abban, hogy szorongásai, erőfeszítései eredménnyel járnak. Olyan emberré leszek újból, aki a ballagási tyúkhúsleves fölött új kalandokról, felfedezésekről álmodozik. Májusban én vagyok az az érettségi tételeiből ki sem látszó eltévedt stílusikon (sötét nadrághoz fehér zokni), aki a cél érdekében le tud mondani szabadtéri koncertről, régóta várt focimeccsről. Akinek elnézik, ha ingerült, mert nagy dolgokra készül. Aki kontrafékes Csepeljén olcsó sportcipőben száguldva amolyan megkésett diszkont-Julien Sorelként szagol bele a kicsiny, kacskaringós utcák gyümölcsfás-vágott füves levegőjébe, és gondolja, hogy most rajta a sor.


De én vagyok az is, aki tudja, hogy alázat nélkül egy métert se, ezért imához térdel, nem ámításhoz. Aki nem rutinból, kamuból, unalmas marketingpanelekkel, hanem tudással akarja megoldani a feladatait. Akinek a túlzottan magabiztos gyanús. Akinek a készüléssel teli várakozás az ideális, és aki hisz abban, hogy a göröngyösből lesz az egyenes. És így van, ilyenkor még nem az enyém az a Deák Bill-sor, hogy „eddig még bármiben hittem is, mind tönkre ment.”


Persze évente egyszer te is elmúlsz, kedves május. Nem baj, így is örülök neked. Jó, hogy vagy.


P.T.


 

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít