Menu

Amerikai futball: Dabason most nem volt esély

2016-05-09 10:22:18

 

 

A hét végén Tatárszentgyörgyön lépett pályára a Divizio II-es bajnokságban a Jászberényi Wolverines amerikai futball csapata. Az előjelek nem voltak kedvezőek, hiszen a mieink csak 22 játékossal utaztak el a Dabas Sparks elleni mérkőzésre, s ez sajnos kevésnek is bizonyult a találkozó során. Fotók: Bese Zoltán.


A dabasiak győzelemmel, a mieink vereséggel kezdték a szezont, s mivel az alapszakasz kevés meccsből áll, így mindkét csapat számára fontos volt a találkozó a rájátszásba jutás szempontjából. A Dabasiaknak az újabb győzelem már szinte biztos 6 közé jutást jelentett volna, míg Balogh Kornél csapatának a felzárkózás miatt kellett volna nagyon a siker.


Sajnos a mieink „mini” csapattal tudtak kiállni, hiszen csak 22 játékossal utaztak Dabasra. Ez pedig fele az ideális létszámnak. A bajnoki címre esélyes fehérváriak elleni első találkozóhoz képest így több poszton is kényszerű változtatásra volt szükség, ám ennek ellenére nem feltett kézzel léptek pályára városunk képviselői.

alt

A kedvezőtlen előjelek ellenére jól kezdődött számunkra a találkozó, hiszen a védekező szekció két labdát is elcsípett, ám támadásban már közel sem voltunk ilyen hatékonyak, nem sikerült pontot, pontokat szereznünk. A félidő második felében pedig a vendéglátók fölénybe kerültek, s ez pontokban is megmutatkozott. Másfél perccel a játékrész vége előtt 36-0-s állásnál  beindult a mercy rule (a futó óra), s ekkor a játékidővel is versenyfutásba kezdett csapatunk.

alt


A második félidőben már végig kiegyenlítettebb volt a játék. A hazaiak egy a mieink két TD-t értek el, s így alakult ki a 42-14-es dabasi siker. A vereség ellenére a csapatunkban pályára lépő játékosok dicsértet érdemelnek, mert a jelentős erőfölényben lévő házigazdákkal szemben tisztességgel helytálltak. Ahogy az első bajnokin, úgy a védekező csapatrészünk most is több labdát szereztünk az ellenféltől, ám a végére nekünk is ugyanennyi vesztett labdánk lett.


A végeredmény:


Dabas Sparks - Jászberény Wolverines 42-14


A berényiek pontszerzői: Kádár Gergő 2TD (61 yardos elkapás, 12 yardos futás) Magyar Balázs, 2 sikeres extrapont.


A következő mérkőzést hazai pályán játsszák a Rozsomákok. Május 21-én 15 órakor kezdődik a hűtőgépgyári füves pályán a Debrecen Gladiators II. elleni találkozó. A cél a győzelem megszerzése és továbbra is a rájátszásba jutás.


Go Wolverines!



Szántai Tibor

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít