Menu

Munkaerő-kutatás szerte az országban

2016-05-09 10:11:46

 

Új tudományág bontakozik ki hazánkban, mégpedig a munkaerő-kutatás terén. Míg vannak, akik nem tudnak állást vállalni, addig vannak cégek, melyek lámpással keresik a számukra megfelelő dolgozókat. Erről a helyzetről és a megoldásokról szólt a Gépipari Tudományos Egyesület Háztartási Gépek Szakosztályának csütörtök esti tanácskozása a Szikra Galériában, ahol Szikra István, a szakosztály vezetője köszöntötte a klubest résztvevőit.


Először Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője beszélt a kistérség helyzetéről, az ország gazdasági életében való részvételéről. Kifejtette, hogy a kormány 1 millió új munkahelyet teremtett 2010 óta, s most már a teljes foglalkoztatás lett a cél. Munkahelyteremtésre csak a Jászságba 56 milliárdos támogatás érkezett, mely a foglalkoztatás bővítése mellett a vállalkozás-fejlesztést is segítette. Azt is szóba hozta, már 500-600 munkahelyre nincs munkaerő. Elfogytak az alkalmas munkavállalók. Így újabb irányt kellett meghatározni. Ez pedig a közfoglalkoztatásból való átvezetés az elsődleges munkaerőpiacra, ami nem egyszerű dolog.


Dr. Német Mónika, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya főosztályvezetője a megye munkaerő-piaci helyzetéről adott naprakész tájékoztatást. Közismert, hogy míg a Jászságban van munkahely, addig más kistérségben az álláskeresőkből van sok. A legnagyobb gond, hogy képzett munkaerőből van kevés, az állást tartósan nem találók 8. osztályt vagy még ennyit sem végeztek, szakmájuk nincs. A korcsoportokra bontott álláskeresők számára többféle képzési programot is finanszíroznak, van erre állami támogatás s a cégek számára is vannak pályázati lehetőségek.

 

 

alt




Szabó Tamás polgármester azt említette, hogy Hatvanban, Gyöngyösön is újabb multicégek indultak el, emiatt a munkaerő a Jászságból is elvándorolhat, így a letelepítést elsődleges feladatnak tekinti a város vezetése. A munkaerő-hiánynak demográfiai és nyugdíj-rendszerbeli problémáit is sorolta. Úgy vélekedett, hogy Jászberényben a kor igénye szerinti életminőséget kell biztosítani. Azaz, munkahelyet, lakást, bölcsödét, óvodát, jó iskolákat, színvonalas kulturális és sportolás lehetőségeket. A városvezetés ezt is teszi. A szakmai képzésekhez ösztöndíj-programot és munkahelyteremtő-támogatást is biztosít Jászberény.  Vagyis a változó körülményekhez igazodva igyekszik a cégek és a munkavállalók számára biztosítani az élhető várost.  Azt is elmondta, a család szerepe is nagyon fontos abban, hogy milyen iskoláztatást vállal fel gyermeke számára. Ő volt az első, aki szóba hozta a fórum során, hogy vajon kell-e ennyi gimnáziumi osztályt vállalni az iskoláknak. Nem lehetne esetleg már az általános iskolában jobb orientációval a szakképzés felé terelni a gyermekeket.


Erről aztán széle körű polémia bontakozott ki. A jelenlévők is azt támogatták, hogy a szakképzést erősíteni kell, mert a gimnáziumból csak nyelvet is jól beszélő eminens tanulók tudnak bejutni az egyetemekre. Egy sima érettségivel csak a gyári szerelősorokhoz vezet út. Igaz, itt van igény rájuk. A család szerepe, a felelős pályaválasztás fontossága, a jó és még jobb, korszerűbb  szakképzési centrumok – Liska SZKI, a Klapka Szakképző Iskola – is kellenek ahhoz, hogy a fiatalok megtalálják a lehetőségeiket. A megszüntetett szakképzési hozzájárulást többen is visszakérnék, mert a cégnek és az iskoláknak is jó volt.


A jászsági cégek vezetői érzékletesen vázolták fel, hogy a közmunkás lét mennyire "elkényelmesíti" az embereket, továbblépésre nem sarkall senkit.  Igaz, a szerelősorok mellett két vagy három műszak van, messzire kell utazni, azaz nem könnyű ezt sem vállalni. Az alkalmi munkavállalásról is van rossz tapasztalat, mert mellé feketén is vállalnak munkát sokan. Szóba került az is, hogy a „leszakadt” rétegeket vissza kell vezetni a munka világába, erre további állami támogatás, megfelelő programok szükségesek.


A jelenlévő cégvezetők, menedzserek – többen az Electrolux helyi gyáraiból – is azt hangsúlyozták, hogy a munkaerő megtartásában kell újabb lehetőségeket találni, s e téren várnak segítséget. El kellene érni, hogy ne érje meg senkinek visszamenni közmunkásnak. Lehetne a járulék-rendszeren is változtatni, hogy a cégeknek, s a dolgozónak is megérje. Az Electroluxnál jelenleg is több száz ember hiányzik, nem tudnak műszakokat elindítani, mert nincs ember.  A vállalatok egymás elől viszik el a gyári munkára alkalmas embereket.


Az is szóba került, hogy Jászberénynek, a Jászságnak nincs elég jó marketingje, a fiatalabb generáció nem tud semmit a városról, az itteni lehetőségekről. Pedig a pályakezdőket lehetne idecsalogatni jobb imázzsal, szélesebb körű ismertséggel, magasabb fizetésekkel.


Kiss Erika

Info for bonus Review William Hill here.

Oldalaink minél magasabb színvonalú működésének biztosítása és a felhasználói élmény növelése érdekében az oldalainkon sütiket („cookie”) használunk.
További információ Tovább Elutasít