Csapat vívó-vb: ezüstérmes a férfi kardválogatott

2016-04-28 10:51:31

 

 

Ezüstérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Iliász Nikolász, Decsi Tamás összeállítású kardválogatott szerdán a vívó csapat-világbajnokságon, Rio de Janeiróban.
 

   
A magyarok hétfőn 45-29-re verték a spanyolokat, ezzel bejutottak a negyeddöntőbe, ahol egy nap szünet után folytatódtak a küzdelmek. Az olimpiai vívócsarnokban, a 3-as Karióka Arénában szerdán előbb a két éve világ-, tavaly Európa-bajnok németek ellen nyertek 45-43-ra, majd a meglepetésre elődöntős irániakat múlták felül magabiztosan, 45-32-re.
   

A döntőben az oroszokkal vívtak, és héttusos, 45-38-as vereséget szenvedtek.
   

Szilágyi nem jól kezdett Nyikolaj Kovaljovval, 5-2-re kikapott, majd Iliász 5-5-öt vívott Alekszej Jakimenkóval, Szatmári pedig 5-4-re alulmaradt Kamil Ibragimovval szemben. Az első kör után így négy tussal vezettek az oroszok (11-15). A következő három asszóban két döntetlen között volt egy 6-5-ös magyar győzelem, melyet Szilágyi harcolt ki Ibragimov ellen. A hetedik párban Iliász 27-30-ról felzárkózott 30-30-ra, de aztán sorozatban öt találatot kapott, így megint megléptek az oroszok (30-35). Végül Szatmári és Szilágyi is kikapott egy-egy tussal Kovaljovtól, illetve Jakimenkótól. 
   

Ezt megelőzően 2003-ban, Havannában volt ezüstérmes a magyar kardválogatott.

   
Eredmények (vb honlapjáról), férfi kard csapat:
   

hétfőn:
 
a 16 között:


Magyarország - Spanyolország 45-29
   

szerdán:
   
negyeddöntő:Irán - Egyesült Államok 45-40


Magyarország - Németország 45-43


Oroszország - Koreai Köztársaság 45-41


Románia - Olaszország 45-43

elődöntő:Magyarország - Irán 45-32


Oroszország - Románia 45-24
   

a 3. helyért:Románia - Irán 45-35
   

döntő:


Oroszország - Magyarország 45-38
   

A végeredmény: 1. Oroszország (Nyikolaj Kovaljov, Alekszej Jakimenko, Kamil Ibragimov, Dmitrij Danyilenko), 2. MAGYARORSZÁG (SZILÁGYI ÁRON, DECSI TAMÁS, SZATMÁRI ANDRÁS, ILIÁSZ NIKOLÁSZ), 3. Románia (Alin Badea, Ciprian Galatanu, Tiberiu Dolniceanu)

   
A férfi kardozók versenye előtt, kedden női tőrben osztottak érmeket, abban a magyarok a hatodik helyen végeztek.
   

A riói csapat-vb az olimpia tesztversenye, amelyen a szervezők a lebonyolítás részleteiről, a majdani olimpiai résztvevők pedig a helyi viszonyokról szerezhettek tapasztalatokat. Női tőrben és férfi kardban két-két magyar indul majd egyéniben a nyári játékokon, közülük Mohamed Aida, a címvédő Szilágyi, illetve Decsi volt ott a vb-n.
   

E két szakág csapatai számára az augusztusi játékokon nem rendeznek csapatversenyt.


(Forrás: MTI)


Hír megosztása